AKTUÁLIS VÉRKÉSZLET SZINT

0+
nincs adat!

A+
nincs adat!

B+
nincs adat!

AB+
nincs adat!

0-
nincs adat!

A-
nincs adat!

B-
nincs adat!

AB-
nincs adat!
VÉRADÓINK TÖRTÉNETE

"2006. nyarán, 21 évesen adtam először vért. Kommunikáció szakos hallgatóként Hajdúszoboszlón voltam gyakorlaton a helyi televíziónál,a kihelyezett véradáson készítettem interjút az egyik szervező hölggyel. Miután felvettük az anyagot, megkérdezték, hogy nem szeretnék-e vért adni. Eredetileg nem terveztem, de aztán arra gondoltam, hogy miért ne?

"20 éves voltam, amikor először mentem vért adni. Nem gondoltam volna, hogy valaha az életben önként, saját elhatározásból teszem ezt, hiszen a vérvételbe is mindig majd "belehaltam". Ám egy nap egy közeli ismerősöm betegsége változtatott a látásmódomon. Ezt követően két nappal később már az Országos Vérellátó Központban ültem, készen arra, amitől ez idáig legjobban féltem.

ŐK IS VÉRADÓK
Aranyosi Péter

Karinthy-gyűrűs magyar humorista. A Dumaszínház tagja, a Showder Klub egyik állandó fellépője.

 

Aranyosi Péter a közel egy évig tartó, Vér Nagyköveteként végzett munkája alatt számos hírességet hozott magával véradásainkra, hogy népszerűsítse, és felhívja az emberek figyelmét a véradás fontosságára.

Kiss Gergely

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és világbajnok vízilabdázó.

Horváth Gábor

Kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok kajakos.

"35 éve vagyok a Honvéd sportolója. Egy honvédnak mindig, minden körülmények között a hazáját kell szolgálnia! Így a véradás számomra hazafias tett. 

Véradás hírek

Az OVSz tiltakozik a működést érintő médiatámadások ellen!

Budapest, 2022.05.18. – A járvány lecsengésével folyamatosan növekszik a kórházi vérkészítményigény, az OVSz-nek minden erőfeszítésével az alapfeladataira kell koncentrálnia.
Az egyes médiumokban a napokban megjelent cikkek...

Május 16-tól véradásainkon akár már VIWA Immunity vitaminvíz is választható.

Május 19-én tematikus véradás tartunk Pécsett.

2022. május 16. és 2022. május 27.  között 23. alkalommal kerül megrendezésre a Kormánytisztviselői Véradó Hetek elnevezésű országos véradókampány.

A Médiaunió Alapítvány elindította országos társadalmi célú kampányát „Mentés másként” címmel, amelyben az elsősegélynyújtás és a véradás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Kérdőív

Kedves Véradó!

Az alábbiakban egy véradással kapcsolatos kérdőív kitöltésére kérjük, mely a COVID világjárvány óta eltelt időszak véradással kapcsolatos tapasztalataira kérdez rá.

 

Minden véradót szeretettel várunk egy jó hangulatú, dedikálással egybekötött véradásra.

Budapest, 2022. május 2.  – Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) 2022. május 2- 16. között először rendezi meg az Országos Egyetemi Véradókampányát. 

Véredben a zene? Adj vért, és nyerj jegyet a nyár legmenőbb fesztiváljaira!

Az Országos Vérellátó Szolgálat 2022. május 2. és 16. között...

Véradásra vár a Focivilág Pécs

Oldalak