Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

OVSZ Anyag

Milló lépés kihívás győzelem az OVSZ-ben!

Magyar Transzplantációs Társaság XXII. kongresszusa

A Magyar Transzplantációs Társaság (MTT) több mint kétévtizedes történetében először fordult elő az a megtisztelő lehetőség, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat szervezhette meg a Társaság legjelesebb éves tudományos rendezvényét. Az MTT XXII. online Kongresszusa 2021. november 25-27-én került megrendezésre, amelynek címe: A szervdonáció és transzplantáció új típusú kihívásai.

OVSZ Szervdonációs Tanfolyam

Hogyan zajlik egy donáció szervezése az intenzív osztályokon? 

A program célja, hogy az egészséges és szervátültetett emberek együtt mozduljanak meg egy jó ügyért: az EGÉSZSÉGÉRT!

Dr. Mihály Sándor

Donornap ünnepi beszéd 2021

Dr. Mihály Sándor

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége idén XIX. alkalommal rendezte meg Szervátültetettek Országos Találkozóját és annak keretében az éves konferenciáját, a Trapi-napokat!

Az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodája évek óta szervez közösen előadást medikusok részére a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (BOE) közösen. Ezen együttműködés keretében 2021. szeptember 28-án Dr. Mihály Sándor transzplantációs igazgató tartott...

2021. szeptember 27-én, a kiskunfélegyházi Alsótemetőben tartottak megemlékezést a szervdonorok emlékművénél.
A megemlékezésen Dr. Mihály Sándor tartott ünnepi beszédet, az OVSz, Transzplantációs Igazgatóság képviseletében. 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!...

Oldalak