Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatója az InfoRadió Aréna című műsorába kapott meghívást 2023. november 3-án, ahol a szervadományozás és szervátültetés témájáról beszélt. 
A szervátültetés életet ment, amelynek nélkülözhetetlen előfeltétele a...

Hatalmas öröm és megtiszteltetés az OVSz számára, hogy a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a hazai immungenetika területén végzett sokéves szakmai munkájáért Szervátültetettek Szolgálatáért Díjat adományozott Dr. Szilvási Anikó laborvezetőnek.

Megjelent a Newsletter Transplant 2023

A teljes kiadvány a következő linken keresztül érhető el:

Newsletter Transplant 2023

 

Idén már 5. alkalommal került sor, 2023. szeptember 27-én, a Szervdonorcsaládokért Alapítvány szervezésében az ismert szervdonorok emlékművénél tartott megemlékezésre a kiskunfélegyházi Alsótemetőben.

 

A tavaszi kihívás minden várakozást felülmúló sikere után szeptember 25-én ismét elindult Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja: a Millió lépés az iskoládért játék  - a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország Program támogatásával.

Transzplantációs koordináció, mint az ápolás speciális területe - 2023. december 5.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Pécsi Tudományegyetem Szervdonációs Tanfolyamot szervezett 2023. október 19-20-án, elsősorban intenzív-, sürgősségi- és neurológiai osztályon dolgozó szakemberek részére, akik részt vesznek az agyhalál...

2023. évi Szervdonációs és Transzplantációs Világnap magyarországi rendezvényei

Megjelent az ERA Registry 2021. évi éves jelentése.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Szegedi Tudományegyetem Szervdonációs Tanfolyamot szervezett 2023. november 21-22-én.

Oldalak