Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Szeptember 26-án indul a Millió lépés az életért – A szív útja kihívás, melynek célja hogy a szívátültetés történetének bemutatásán keresztül is felhívja a figyelmet a mozgás fontosságára az egészségmegőrzésben.

Emlékezzünk együtt a szervdonorokra, a tiszteletükre állított emlékmű 4. évfordulóján. A megemlékezés 2022. szeptember 28-án 17 órakor kezdődik Kiskunfélegyházán, az Alsótemetőben.

A Swiss Transplant szervezésében, az EDTCO és a UEMS támogatásával megrendezésre kerül az ötödik online UEMS/BTC preparatory course, 2022. október 27-28-án.

A The European Society for Organ Transplantation (ESOT) online webinárt szervez "Development of DBD and DCD donation over the years" címmel, 2022. szeptember 15-én 18:00-tól 19:00 óráig.

Megjelent az Országos Vérellátó Szolgálat, Transzplantációs Igazgatóság 2021. évi Szakmai Beszámolója a hazai szerv-, szövet- és őssejt adományozás és átültetés éves adatairól.

Megjelent a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika élődonoros szervadományozásról szóló tájékoztatója.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Szervdonációs Tanfolyamot szervez 2022. szeptember 13-14-én.

 

A UEMS Board of Transplant Coordination meghirdette az idei Európai Szervdonációs és Transzplantációs Koordinátori vizsgát.

Megjelent az Európa Tanács szervátültetések minőségével és biztonságával kapcsolatos ajánlás 8. kiadása.

A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika készített egy filmet, mely egy élődonoros veseátültetésen átesett testvérpár történetét mutatja be, felhívva ezzel a figyelmet az élődonoros szervadományozás és transzplantáció lehetőségére és...

Oldalak