Jelenlegi hely

Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Szervdonációs Tanfolyam 2020. november 24-25. 2020. november 24-én és 25-én került megrendezésre az OVSZ  Szervdonációs Tanfolyama a  Semmelweis Egyetemmel együttműködve. Rendhagyó módon, a járványügyi helyzethez alkalmazkodva a képzés online került lebonyolításra.

Az Országos Vérellátó Szolgálat bemutatkozó filmje.

Az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatóság szervezi a Magyar Transzplantációs Társaság (MTT) és a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság (MAITT) együttműködésében és szakmai támogatásával, Elhunytból történő szervadományozás a COVID-19 járvány idején...

A donorcsaládok második találkozójáról olvasható bejegyzés.

Newsletter Transplant

Megjelent az Európa Tanács „Newsletter Transplant” című kiadványa, amely a 2019-es évi szerv-, szövet, valamint haemopoetikus őssejt donációk és transzplantációk nemzetközi adatait tartalmazza. 

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Semmelweis Egyetem Szervdonációs Tanfolyamot szervez, elsősorban intenzív-, sürgősségi- és neurológiai osztályon dolgozó szakemberek részére...

Donornap

A Szervdonációs és Transzplantációs Világnap alkalmából az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatóság a héten minden nap egy videóval jelentkezik  Facebookon. 
A tájékoztató videókban beszélünk az Európa Tanács által felkarolt megemlékezés történetéről és céljáról, az...

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége idén XVIII. alkalommal rendezte meg a Szervátültetettek Országos Találkozóját és annak keretében az éves konferenciáját, a Trapi-napokat. 

Az aktuális járványügyi helyzetre való tekintettel - mindannyiunk védelmében - rendhagyó módon, a találkozó...

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége idén XVIII. alkalommal rendezte meg a Szervátültetettek Országos Találkozóját és annak keretében az éves konferenciáját, a Trapi-napokat.

Az aktuális járványügyi helyzetre való tekintettel - mindannyiunk védelmében - rendhagyó módon, a találkozó...

A Magyar Közlöny 2020. augusztus 4-én megjelent, 182. számában tették közzé az egészségügyi szakmai kollégium működéséről szóló 26/2020. (VIII. 4.) EMMI rendeletet, amely 2020.09.01-jén lépett hatályba.

Oldalak