Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Magas szintű szervdonációs és transzplantációs konferenciát szerveztünk és tartottunk ma a Belügyminisztérium Márvány Aulában.

A magyar EU elnökség elkezdődött a szervdonáció és transzplantáció területén is a tagállamok illetékes hatóságainak informális ülésével július 10-én Budapesten.

A Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért idén már huszonegyedik alkalommal rendezte meg a szervátültetett és szervre váró gyerekek és családjuk nyári élményterápiás rehabilitációs programját, a „MI IS NYARALUNK” tábort az elmúlt héten, Siófokon. 

Dr. Mihály Sándorral, az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatójával készült interjú 2024. április 15-én a Reformátusok Lapjában, ahol a szervdonáció, szervtranszplantáció témájáról beszélt.

2024. március 22-én, immár harmadik alkalommal került megrendezésre a Transplant Today 3.0 nevű egész napos szimpózium a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikáján

Szervadományozásról, az agyhalálról, és a szervátültetésről tartott összefogó előadást Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat transzplantációs igazgatója március 21-én a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán

Ünnepi megemlékezés és koszorúzás 2024. március 21-én, az Ismeretlen Donorok Emléknapján a Fiumei úti temetőben, melyen Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat...

BRAVEST Interim Meeing  - 2024. 03. 14-15. Kranj, Szlovénia

 

A...

Emelkedett a szervdonációk száma 2023-ban Magyarországon

Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatója a Petőfi Rádió Élet. Stílus című műsorába kapott meghívást 2023. december 26-án, ahol a szervdonáció, szervtranszplantáció témájáról beszélt. 

Oldalak