Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Idén már 5. alkalommal került sor, 2023. szeptember 27-én, a Szervdonorcsaládokért Alapítvány szervezésében az ismert szervdonorok emlékművénél tartott megemlékezésre a kiskunfélegyházi Alsótemetőben.

 

A tavaszi kihívás minden várakozást felülmúló sikere után szeptember 25-én ismét elindult Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja: a Millió lépés az iskoládért játék  - a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország Program támogatásával.

Transzplantációs koordináció, mint az ápolás speciális területe - 2023. december 5.

Pécsi Szervdonációs Tanfolyam - 2023. október 19-20., Pécs

2023. évi Szervdonációs és Transzplantációs Világnap magyarországi rendezvényei

Megjelent az ERA Registry 2021. évi éves jelentése.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Szegedi Tudományegyetem Szervdonációs Tanfolyamot szervez 2023. november 21-22-én.

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Semmelweis Egyetem I. sz. Gyermekgyógyászati  Klinika Gyermek Szervdonációs Tanfolyamot szervez 2023. november 28-29-én.

Az OVSz nyilvántartást vezet a transzplantációs központok tevékenységeiről, amelyről évente jelentést készít, továbbá figyelemmel kíséri a szervriadók eredményességét és elemzi a transzplantációk országos helyzetét és mint szakmai beszámolót honlapján azt közzéteszi a 18/1998. (XII. 27.) EüM...

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda és a Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinika Szervdonációs Tanfolyamot szervez 2023. október 3-4-én.

Oldalak