Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

Emelkedett a szervdonációk száma 2023-ban Magyarországon

Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatója a Petőfi Rádió Élet. Stílus című műsorába kapott meghívást 2023. december 26-án, ahol a szervdonáció, szervtranszplantáció témájáról beszélt. 

Magyarországon 2017. novembere óta a Fly-Coop Kft. végzi a szervkivevő orvoscsoportok és donorszervek  légi úton történő szállítását. 
Jakab Tamás oktatókapitány, a Fly-Coop Kft. ügyvezetője mesélt arról az AERO magazinban, hogyan kell elképzelni egy ilyen életmentő járat lebonyolítását...

A Spektrum TV Tiltott zónák című műsora olyan helyekre kalauzolja el a nézőket ahová senkinek, vagy csak keveseknek van belépése.

Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs Igazgatója az InfoRadió Aréna című műsorába kapott meghívást 2023. november 3-án, ahol a szervadományozás és szervátültetés témájáról beszélt. 
A szervátültetés életet ment, amelynek nélkülözhetetlen előfeltétele a...

Hatalmas öröm és megtiszteltetés az OVSz számára, hogy a Magyar Szervátültetettek Szövetsége a hazai immungenetika területén végzett sokéves szakmai munkájáért Szervátültetettek Szolgálatáért Díjat adományozott Dr. Szilvási Anikó laborvezetőnek.

Megjelent a Newsletter Transplant 2023

A teljes kiadvány a következő linken keresztül érhető el:

Newsletter Transplant 2023

 

Idén már 5. alkalommal került sor, 2023. szeptember 27-én, a Szervdonorcsaládokért Alapítvány szervezésében az ismert szervdonorok emlékművénél tartott megemlékezésre a kiskunfélegyházi Alsótemetőben.

 

A tavaszi kihívás minden várakozást felülmúló sikere után szeptember 25-én ismét elindult Magyarország legnagyobb, mozgásra ösztönző programja: a Millió lépés az iskoládért játék  - a Magyar Szervátültetettek Szövetsége szervezésében, az Aktív Magyarország Program támogatásával.

Transzplantációs koordináció, mint az ápolás speciális területe - 2023. december 5.

Oldalak