Jelenlegi hely

Szervdonáció

Mi a Szervkoordinációs Irodában, a transzplantációs központok munkatársaival együtt, azon dolgozunk, hogy a szervátültetésre szoruló betegek közül mind többen kerüljenek transzplantációra, ezzel megmentve életüket vagy jelentősen javítva annak minőségét.

A szervátültetéshez szervdonorok felkutatására, felismerésére, gondozására és eredményes szervkivételre van szükség.

A szervkivételi riadókat non-stop szolgálatunk szervezi, emellett pedig szervdonáció ösztönző tevékenységet is folytatunk.

Munkánkról, a szervdonációkról és transzplantációkról talál ezen az oldalon szerteágazó és friss információkat, amelyeket úgy állítottunk össze, hogy laikus érdeklődők és szakemberek számára is hasznos lehessen.

Üdvözlettel:
A Szervkoordinációs Iroda munkatársai

Szervdonáció hírek

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége idén XVIII. alkalommal rendezte meg a Szervátültetettek Országos Találkozóját és annak keretében az éves konferenciáját, a Trapi-napokat. 

Az aktuális járványügyi helyzetre való tekintettel - mindannyiunk védelmében - rendhagyó módon, a találkozó...

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége idén XVIII. alkalommal rendezte meg a Szervátültetettek Országos Találkozóját és annak keretében az éves konferenciáját, a Trapi-napokat.

Az aktuális járványügyi helyzetre való tekintettel - mindannyiunk védelmében - rendhagyó módon, a találkozó...

A Magyar Közlöny 2020. augusztus 4-én megjelent, 182. számában tették közzé az egészségügyi szakmai kollégium működéséről szóló 26/2020. (VIII. 4.) EMMI rendeletet, amely 2020.09.01-én lépett hatályba.

2020. szeptember 23-án, a kiskunfélegyházi Alsótemetőben tartottak megemlékezést a szervdonorok emlékművénél.

A megemlékezésen Csányi József, Kiskunfélegyháza polgármestere köszöntötte a résztvevőket, majd Dr, Mihály Sándor transzplantációs igazgató, Berente Judit, a Magyar...

Egyházi kiadvány

Megjelent az Országos Vérellátó Szolgálat Egyházak a szervadományozásról című nyomdai kiadványa új szerkesztésben.

2020. szeptember elején került megrendezésre a donorcsaládok első őszi találkozója Kiskunfélegyházán.

Dr.Mihály Sándor, Dr. Kásler Miklós, Dr. Rényi-Vámos Ferenc

Megkezdte a bécsi egyetemi centrumtól független működését a magyar tüdőtranszplantációs program.

Forrás: https://www.kormany.hu/hu/emberi-eroforrasok-...

Megjelent az Országos Vérellátó Szolgálat, Transzplantációs igazgatóság 2019. évi Szakmai Beszámolója a hazai szerv, szövet és őssejt adományozás és átültetés éves adatairól.

A dokumentum letöltéséhez kattintson az alábbi linkre: 'Bővebben'.

2020. június 17-én elvégezték a 11.000. magyarországi szervátültetést. 
Az esetszám önmagában is arra utal, hogy jelentős, évtizedes tapasztalattal működnek a hazai transzplantációs programok. A 11.000. magyarországi transzplantáció a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti...

Az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Iroda elismerését fejezi ki valamennyi magyarországi donorjelentő intenzív osztály dolgozóinak elkötelezett, életmentő munkájukért, melyet az elhunytból történő szervadományozás terén is tanúsítanak. 

Oldalak