AKTUÁLIS VÉRKÉSZLET SZINT

0+
nincs adat!

A+
nincs adat!

B+
nincs adat!

AB+
nincs adat!

0-
nincs adat!

A-
nincs adat!

B-
nincs adat!

AB-
nincs adat!
VÉRADÓINK TÖRTÉNETE

"2006. nyarán, 21 évesen adtam először vért. Kommunikáció szakos hallgatóként Hajdúszoboszlón voltam gyakorlaton a helyi televíziónál,a kihelyezett véradáson készítettem interjút az egyik szervező hölggyel. Miután felvettük az anyagot, megkérdezték, hogy nem szeretnék-e vért adni. Eredetileg nem terveztem, de aztán arra gondoltam, hogy miért ne?

"20 éves voltam, amikor először mentem vért adni. Nem gondoltam volna, hogy valaha az életben önként, saját elhatározásból teszem ezt, hiszen a vérvételbe is mindig majd "belehaltam". Ám egy nap egy közeli ismerősöm betegsége változtatott a látásmódomon. Ezt követően két nappal később már az Országos Vérellátó Központban ültem, készen arra, amitől ez idáig legjobban féltem.

ŐK IS VÉRADÓK
Kiss Gergely

Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok, kétszeres Európa-bajnok, és világbajnok vízilabdázó.

Horváth Gábor

Kétszeres olimpiai, háromszoros világbajnok kajakos.

"35 éve vagyok a Honvéd sportolója. Egy honvédnak mindig, minden körülmények között a hazáját kell szolgálnia! Így a véradás számomra hazafias tett. 

Krizsán Szabolcs

"Most kivételesen nem a tatamin adtam a véremet a győzelemért, hanem egy véradással beteg emberekért." – mondta a véradást követően Krizsán Szabolcs, többszörös magyar bajnok, aki a férfiak közül először nyert Grand Prix-versenyt, emellett többszörös világkupa-győztes, Európa-bajnoki bronzérmes judós.

Véradás hírek
22. Kormánytisztviselői Véradóhét

A pandémiás időszak ellenére a 11. éve futó és XXII. alkalommal megrendezett Kormánytisztviselői Véradóhét igazán szép eredménnyel zárult. 

SAJTÓKÖZLEMÉNY - november 30.

Szükség van a véradásra és a gyógyultak plazmaadására! – Ismét donorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat 

Mikulásnapi véradás a Pécsi RVK-ban

Édes meglepetésekkel várják a pécsi véradókat mikulásnapi véradásra a Pécsi Regionális Vérellátó Központban, így aki teheti és egészséges, elmúlt már 18 éves, testsúlya pedig eléri az 50 kg-ot, jöjjön el vért adni. 

Magyar Transzplantációs Társaság XXII. kongresszusa

A Magyar Transzplantációs Társaság (MTT) több mint kétévtizedes történetében először fordult elő az a megtisztelő lehetőség, hogy az Országos Vérellátó Szolgálat szervezhette meg a Társaság legjelesebb éves tudományos rendezvényét. Az MTT XXII. online Kongresszusa 2021. november 25-27-én került megrendezésre, amelynek címe: A szervdonáció és transzplantáció új típusú kihívásai.

A KONVALESZCENS PLAZMAADÁS 10 LÉPÉSE

Ha Ön fél éven belül gyógyult a COVID-19 betegségből, egészségesnek érzi magát, még nincs 60 éves, és hozzá szeretne járulni a súlyos koronavírus betegek gyógyításához, akkor a következőket kell tennie:

Mi a konvaleszcens plazma?
Koronavírus fertőzésen fél éven belül igazoltan átesett, gyógyult (konvaleszcens) személytől azzal a céllal gyűjtött plazma, hogy abból vérkészítményt állítsanak elő, és azt súlyos koronavírusos betegek (COVID-19) gyógyítására használják.

SAJTÓKÖZLEMÉNY - november 27.

Az Országos Vérellátó Szolgálat november 27-én a véradókat köszöntötte.

Magyar véradók napi ajándékozás a hama® jóvoltából

Ahogy azt már említettük, közeledik a magyar véradók napja, aminek a keretein belül szeretnénk a véradók önzetlenségét meghálálni. 

Vérünkben a segítség

Jöjjön el vért adni november 26-án az OVSz Régióközpontjaiban, és mi a Bioextra jóvoltából vaskészítménnyel háláljuk meg önzetlen segítségnyújtását a magyar véradók napja alkalmából!

November 24-én szünetel az intézeti véradás a Tatabányai Területi Vérellátóban

November 24-én szünetel az intézeti véradás a Tatabányai Területi Vérellátóban.

Oldalak