Magyar válogatott labdarúgó őssejtjeit adományozta beteg embertársának

Willi Orbán magyar válogatott labdarúgó őssejteket adományozott, hogy megmenthesse egy számára ismeretlen, beteg ember életét. Ennek a személynek csak így van esélye, reménye a gyógyulásra.
 Orbán Vilmos Tamás 2017-ben jelentkezett a németországi őssejtdonor regiszterbe, mert életvitelszerűen Németországban él. Most került kiválasztásra egy őssejttranszplantációra szoruló beteg számára és ő egy percig sem habozott, egyértelmű volt számára, hogy vállalja a donációt.
„Először meglepődtem, amikor jött az információ, hogy itt az alkalom, tényleg donor lehetek. De szemernyi kételyem sincs, részt akarok venni a folyamatban. Ha ilyen kis erőfeszítéssel megmenthetünk egy emberi életet, akkor szerintem nincs helye kérdésnek. Remélem, sikerül hozzájárulnom a páciens teljes felgyógyulásához” – mondta Willi Orbán a Bildnek.
„Te is segíthetsz és reményt adhatsz a jelentkezéseddel, csak együtt vagyunk erősek! Egy lipcsei kisfiú, Taio és még sokan mások a világban nagyon várják, hogy donort találjanak nekik.”- írta Instagram oldalán.

További információk az alábbi linkeken találhatók:

https://www.ovsz.hu/hu/csv/ossejt-donoroknak-szolo-informaciok
https://www.ovsz.hu/csv/altalanos-informaciok
https://www.nemzetisport.hu/legiosok/leipzig-willi-orban-a-korhazi-agybo...
https://m.nemzetisport.hu/legiosok/leipzig-willi-orban-gyonyoru-peldat-m...
https://www.instagram.com/p/CoZ6o0joUT8/?utm_source=ig_embed&ig_rid=608b...