A KONVALESZCENS PLAZMAADÁS 10 LÉPÉSE

Ha Ön fél éven belül gyógyult a COVID-19 betegségből, egészségesnek érzi magát, még nem töltötte be a 61. életévét, és hozzá szeretne járulni a súlyos koronavírus betegek gyógyításához, akkor a következőket kell tennie:

1.  Gondolja végig, hogy a megbetegedése 6 hónapon belül történt-e és a gyógyulása -vagy ha nem voltak tünetei, a pozitív eredményű COVID-19 vizsgálat óta- eltelt-e 3 hét.
      A megbetegedést megelőzően, és a gyógyulást követően kapott bármilyen COVID-19 elleni oltás nem befolyásolja az alkalmasságot.

2.  Ellenőrizze, hogy rendelkezik-e az alábbi vizsgálati eredmények valamelyikével:
       •   POZITÍV SARS-CoV-2 antigén vizsgálati eredmény, vagy
       •   POZITÍV SARS-CoV-2 PCR laboratóriumi vizsgálati eredmény.
     A COVID-19 betegség átvészeltségének igazolására nem megfelelő az ellenanyag vizsgálati eredmény.

3.  Készítse össze az iratait (személyi igazolvány / lakcímkártya / TAJ-kártya / koronavírus- vizsgálati eredmény).

4.  Válasszon egy tetszőleges vérgyűjtési helyszínt. Bármelyik vérellátó, vagy kiszállásos helyszín mellett dönthet, bejelentkezésre nincs szükség. Az OVSz honlapja segít az Önnek megfelelő helyszín kiválasztásában: https://www.ovsz.hu/hu/ver/veradasok.

5.  Táplálkozzon szokásai szerint, ha gyógyszert szed, ne hagyja abba.

6.  Jelenjen meg a kiválasztott vérgyűjtési helyszínen előzetes mintaadásra.

7.  A minták leadása után más teendője nincs.

8.  Szíves türelmét kérjük munkatársunk jelentkezéséig, aki telefonon vagy e-mailben tájékoztatja a vizsgálatok eredményéről.

9.  Ha az előzetes vizsgálatok eredményei megfelelőek, akkor munkatársunkkal konkrét időpont és helyszín egyeztetésére van lehetősége a plazma levételére.

10.  Kérjük, jelentkezzen az egyeztetett időpontban és helyszínen plazmaadásra.

 

Bővebb tájékoztatást a plazmaadásról itt olvashat: https://www.ovsz.hu/hu/hirek/tajekoztato-konvaleszcens-plazmadonoroknak.