Szandi

Szandi

Szandi (Pintácsi Alexandra) a hazai popkultúra egyik meghatározó egyénisége, dalai, mint például a Tinédzser l’amour, a Kicsi lány, vagy a Szerelmes szívek már örökzöld slágerek. Énekel, táncol, három gyerek édesanyja, imádja a lovakat, azt azonban már kevesebben tudják róla, hogy hatszoros véradó is.

Szandi: Sokan valamilyen személyes okból adnak vért, mert egy barátjuk, vagy rokonuk rászorul. Velem nem így történt. Egyszerűen csak felkértek, és én igent mondtam. Nem volt ott sajtó, nem fényképeztek, nem a népszerűségért teszem. Szeretek segíteni, így neveltek a szüleim, ilyennek születtem. A fellépések és a család elég elfoglaltságot ad, de amikor csak tehetem, beillesztem a programomba a véradást.

A segítségnyújtás számomra olyan természetes, mint az, hogy lélegzem. A bajba jutott állatok is segítenek egymáson, én ember létemre, hogyan tehetnék másként? Szerencsésnek mondhatom magam, mert olyan családban nőttem fel, ahol segítettük egymást, a rokonok mindig számíthattak arra, hogy a család melléjük áll, ha megbetegszenek, bajba kerülnek. Sajnos, a világ nem ilyen, koránt sincs így, ha ismeretlenekről van szó. Egy forgalmas úton történt, hogy vezetés közben, az autóm mellett dőlt el egy motoros. Én voltam az egyetlen, aki megállt, és kiszállt, hogy megkérdezze, segíthet-e valamiben? Minden porcikám tiltakozik a hétköznapokban egyre nyilvánvalóbb közöny ellen! Nem kerül semmibe, hogy másoknak segítsek, meg is tehetem, és nem érzem se tehernek, se kötelességnek, egyszerűen csak jó, hogy valamit tehetek egy embertársam egészségéért, életéért. Örömmel teszem, és erre nevelem a gyerekeket is!

Aki egészséges, próbálja ki egyszer a véradást. Elmondhatatlanul jó érzés, amikor megjön az sms, hogy valaki megkapta a tőlem levett vért, ilyenkor mindig azt kívánom annak az ismeretlen betegnek, hogy mihamarabb épüljön fel, legyen újra egészséges!