Nyíregyházi Területi Vérellátó

A Nyíregyházi Területi Vérellátó 2000. január 01-től csatlakozott az Országos Vérellátó Szolgálathoz, a Debreceni Regionális Vérellátó Központ szerves tagjaként. A centralizálások miatti feladat átrendeződés eredményeként 2007-ben új, kisebb és a feladatoknak megfelelően felújított épületbe került, amely a nyíregyházi Jósa András Kórház udvarán helyezkedik el.
 
A Nyíregyházi Területi Vérellátó feladatai közé tartozik a Jósa András Oktatókórház, valamint a Kisvárdai Kórház betegeinek vérkészítményekkel való folyamatos ellátása, a beteg és terhes vércsoport-szerológiai vizsgálatok végzése, valamint megyei szinten a kiszállásos véradások lebonyolítása. Naponta 3-4 helyszínen a megyében, valamint minden hétköznap az intézetben is biztosítunk véradási lehetőséget véradóink számára. Éves szinten a megyében mintegy 15 000 véradás történik a kiszállások és az intézeti véradások során.
 
Megközelíthetőség, parkolás

A vérellátó épülete a Jósa András Oktatókórház Szent István úti főbejáratán, és a Bocskai úti Rendelőintézet bejáratán keresztül  gyalogosan megközelíthető.
Nyíregyházára vasúttal érkezve az állomásról a 6-os helyi autóbuszjárat segítségével juthatnak el a donorok hozzánk, a Rendelőintézet megállónál leszállva.
A belvárosból vagy az autóbusz pályaudvarról a 4-es helyi autóbuszjárat segítségével vagyunk megközelíthetők, szintén a Rendelőintézet megállóig utazva.
A személyautóval érkező véradók számára a kórház udvarán a Vérellátó épülete előtti parkolást igazoljuk, így a véradás idejére a parkolás a kórház területén ingyenes.
 

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Dr. Csépány Norbert
vérellátó-vezető főorvos

Cím: 4400 Nyíregyháza, Szent István út 68.
Telefon: +36 42 461 169
Fax: +36 42 461 169
Véradási időpont: 
Hétfő-szerda-péntek: 8.00-15.30
Kedd-csütörtök: 8.00-17.30

Térkép