Miskolci Területi Vérellátó

A Miskolci Vérellátó Központ a Semmelweis Kórház Rendelőintézetének alagsorában kezdete meg működését 1955-ben. Az 1980-as évek elején a véradók, a véradó mozgalom megbecsülése és a munkakörülmények javítása érdekében összefogott a város: közadakozásból, téglajegyekből épült fel a Miskolci Területi Vérellátónak otthont adó épület, melyet 1986 decemberében adtak át.
Az Országos Vérellátó Szolgálathoz 2000-ben csatlakozott intézetünk, a Debreceni Régióhoz tartozó, Területi Vérellátóként.

2015-ben, a TIOP-2.2.3-11/1-2012-0001 számú „A regionális- és területi vérellátó központok fejlesztése” elnevezésű projekt keretében lehetőség nyílt rá, hogy a vérellátó a modern kor elvárásainak megfelelő, felújított, új helyre költözhessen. 2015. december közepe óta, az Országos Vérellátó Szolgálat új arculatának megfelelő, letisztult formavilágú, véradóbarát környezetben, korszerű körülmények között várjuk véradóinkat és látjuk el a vérellátással kapcsolatos területi feladatainkat, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház főépületének második emeletén.

Feladatköreink közé tartozik a megye lakosságának minőségi vérkészítményekkel történő ellátása, a betegek vércsoport-szerológiai kivizsgálása, valamint a vérgyűjtési tevékenység. Intézeti véradásink mellett, nagyszámú kiszállásos vérgyűjtést valósítunk meg a megye területén, a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Területi Szervével együttműködve.

Bízunk megyénk lakosságának összetartásában, segítő szándékában a vérellátás területén is. Tisztelettel várjuk véradóinkat az intézeti- és kiszállásos véradásainkon.

Címünk: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.

Megközelíthetőség, parkolás

Miskolc forgalmas csomópontjai felől a 12-es, 14-es, 20-as, 24-es, 35R-es, 54-es, valamint a Kazincbarcika felé közlekedő távolsági autóbuszjáratokkal, a Megyei Kórház megállóig
Miskolc Búza téri autóbusz-állomás felől a Kazincbarcika felé közlekedő távolsági autóbuszjáratokkal, illetve a fenti járatok is rövid sétával elérhetőek, a közös, Szeles utcai megállónál
Miskolc-Tiszai pályaudvar felől az 1-es vagy 2-es villamossal, a Centrum megállóig, onnan a 12-es autóbuszjárattal, vagy a Villanyrendőr megállóig, onnan 14-es autóbuszjárattal
Autóval a 26-os főúton, a Szentpéteri kapu 72-76 számig. Parkolási lehetőség: a kórház főbejárata előtti területen, a 26-os főút felől megközelíthető parkolóban, ahol 3 db parkolóhely kizárólag véradók részére fenntartott, az intézeti véradás idejére ingyenes vehető igénybe.

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Dr. Molnár Attila
vérellátó-vezető főorvos

Cím: 3526 Miskolc, Szentpéteri kapu 72-76.
Telefon: +36 46 368 411
Fax: +36 46 561 398
Véradási időpont: 
Az intézeti véradási lehetőségekről kérjük tájékozódjon a Hol adhatok vért? menüpontban. 

Térkép