Kaposvári Területi Vérellátó

Somogy megyében a vérellátás története Dr. Düh András mellkassebész munkájával kezdődött, ő szervezte meg a Kaposvári Kórház transzfúziós ellátását. Az 1954-ben elkészült épületben működött a Vérellátó Osztály 2010. december 11-ig.

A lelkes csapat Dr. Tarján László vezetésével végezte munkáját, tőle Dr. Tóth Ágnes vette át a stafétabotot. Az ő vezetésével 2000. január 1-én csatlakoztunk az Országos Vérellátó Szolgálathoz, régióközpontunk a Pécsi Regionális Vérellátó Központ lett.
2001. óta a vezető főorvos Dr. Németh Ildikó.

2012 áprilisában modern, kulturált, szép környezetbe költözhettünk, a Diagnosztikai tömbbe.
Intézetünk két szinten helyezkedik el, a labor, a vérkiadó és a vérgyűjtés a földszinten, a szociális helyiségek, raktárak az alagsorban találhatók.
Feladatainkat jelenleg 24 fővel látjuk el, a donorok vizsgálatában mentőtiszt munkatársaink erősítik csapatunkat.

Évente kb. 8 000 Egység teljes vért gyűjtünk a kiszállásos és intézeti vérvételeken, amelyek kivizsgálása Budapesten, a készítmények előállítása pedig Pécsett történik.

Vérkészítményekkel és immunhaematológiai vizsgálatokkal a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház betegeit látjuk el.

Vérvételi területünk Somogy megye nagy része és Baranya megye néhány települése. Kiszállásos vérgyűjtést a hét 5-6 napján végzünk saját mikrobuszunkkal.  Az intézetben minden munkanapon fogadjuk a véradókat.

Megközelíthetőség, parkolás
Vérellátó központunk a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban, a központi laborral közös épületben található, a Tallián Gyula utcai bejárat mellett. A véradók ingyenesen várakozhatnak az új, 196 férőhelyes, sorompóval lezárt, kamerákkal megfigyelt parkolóban a dr. Böszörményi-Nagy Géza utcában, ami Vaszary okosparkkal szemben, a kórház tőszomszédságában található. Ez az új utca mind a Fő utca irányából, mind pedig a Bajcsy-Zsilinszky utcából megközelíthető. A parkolóban kapott jegyet a vérellátó intézetében érvényesíttetni kell! A helyi tömegközlekedési cég buszaival a 10-es számú vonalon lehet eljutni a kórház előtti megállóig.

Kiszállásos véradásokról, időpontokról érdeklődni a 82/512-145 telefonszámon, illetve a Hol adhatok vért? menüpontban lehet. 

2020. márciusában elindítottuk az időpontfoglalás lehetőségét. 

Időpontot foglalni szintén a Hol adhatok vért? menüpontban lehet a kijelölt véradásokra! A visszaigazoló e-mail az egyes helyszínekre igazolt belépőként is szolgál, valamint el lehet kerülni a várakozást is.

 

 

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Dr. Németh Ildikó
vérellátó-vezető főorvos

Cím: 7400 Kaposvár, Tallián Gy. utca 20-32.
Telefon: +36 82 512 145
Véradási időpont: 

 Intézeti véradás minden kedden 09:00 - 18:00 között.

Térkép