VII. Nagy SZTE Véradás

szegedi

A rendkívül sikeres SZTE véradások után Mikulás előtt is segíteni hívják az egyetemi polgárokat: december 5-én 9 és 17 óra között várnak minden jelenlegi és leendő véradót az SZTE József Attila Tanulmányi és Információs Központba.

A donoroknak lehetőségük van egyéni időpont foglalására is, de e nélkül is számítanak az önkéntesekre. Időpontfoglalás a térképes keresőre kattintva érhető el.

Az értékes ajándékcsomag mellett mindenki kap véradást tanúsító karszalagot, amelyhez az Izometria jóvoltából egy kupon is jár, ami egy aerobic vagy konditermi edzésre váltható be. A donorok azzal is profitálhatnak, hogy véradás után meghatározzák vércsoportjukat, továbbá fertőző májgyulladás (B és C vírus), AIDS (HIV) és szifilisz szűrővizsgálaton is részt vehetnek.

A rendezvény részét képezi a Vöröskereszt kampányának is, a kampánnyal és az értékes ajándékokkal kapcsolatos releváns információk itt találhatóak.

A véradáshoz szükséges okmányok: lakcímkártya, arcképes igazolvány és TAJ-kártya. Véradás előtt érdemes reggelizni és sok folyadékot inni.