"SZERETETTEL: AZ ÖN VÉRADÓJA" kampány indult a mai napon

Ajándékcsomag Szeretettel az Ön véradója felirattal

2014. december 1., Budapest - Az Országos Vérellátó Szolgálat 2014. december 1-23. között, Advent időszakában szeretné közelebb hozni a véradókat a vért, vérkészítményt kapó betegekkel egy karácsonyi akció keretében. Úgy gondoljuk, hogy a vér ajándék, amit szeretettel ad a véradó, és ezt éreztetni kell a vért kapó betegekkel és családjukkal. 

A fenti időszakban egy jelképes gesztussal kedveskedünk azon betegeknek, akik kórházi kezelésük alatt vért/vérkészítményt kaptak gyógyulásukhoz, életben maradásukhoz. A vérfelhasználó egészségügyi intézmények bevonásával ezen betegek zárójelentésére egy ajándékdobozt ábrázoló matrica kerül elhelyezésre „Szeretettel: Az Ön Véradója’ felirattal.

Ezzel a segítségnyújtás pozitív üzenetét kívánjuk hangsúlyozni, mert fontosnak tartjuk, hogy a betegek és családtagjaik érezzék az egészséges emberek törődését, együttérzését a szeretet ünnepének közeledtével, hogy véradásukkal gondolnak rájuk és ezzel a nemes és önkéntes cselekedettel hozzájárulnak, hogy ők is otthon tölthessék az ünnepeket szeretteik körében.

Ezzel egy időben - a kampány másik részeként - a donorokról sem feledkezünk meg. A véradóknak SMS üzenetben köszönjük meg önkéntes véradásukat, hiszen elengedhetetlen részei a gyógyításnak. Az SMS aznap kerül továbbításra, amely napon a véradó által adott vér elszállításra kerül az egészségügyi intézménybe. 
Az SMS szövege: ’Köszönjük, hogy véradásával hozzájárult egy beteg gyógyulásához! Az Ön által adott vért a mai napon szállították ki a kórházba! Szép napot! OVSZ

A kampánnyal és annak üzenetével talán elérjük, hogy felelősség ébredjen a családokban, és rádöbbenjenek arra, hogy egy családi véradással ők egy másik családnak tudnának segíteni.