Sikeresen zárult az Országos Vérellátó Szolgálat 11. RETRO Véradása

r

Budapest, 2019. szeptember 10. – A rossz idő ellenére is rengetegen megmozdultak az Országos Vérellátó Szolgálat már hagyományosnak számító Retro Véradásának felhívására. Összesen 1784-en jelentkeztek véradásra, hogy önzetlen véradásukkal segítsék a rászoruló betegeket. A Retro Véradás 7 helyszínen zajlott: Szekszárd kezdte a sort szeptember 2-án, majd szeptember 7-én követte Budapest, Debrecen, Győr, Miskolc, Pécs és Szeged.



Az önzetlen segítségnyújtást követően az Országos Vérellátó Szolgálat sör-virsli menüvel, illetve további ajándékokkal hálálta meg a véradást. Így összességében Budapesten 678-an, Debrecenben 195-en, Győrben 247-en, Miskolcon 112-en, Pécsen 129-en, Szegeden 293-an, Szekszárdon pedig 130-an jelentkeztek véradásra.

Ezúton is köszönjük minden véradónknak a részvételt, valamint hogy véradásával hozzájárult az országos vérkészlet feltöltéséhez, és így a betegek gyógyulásához! Az élet természetesen a Retro Véradás után sem áll meg: a biztonságos vérellátáshoz szükséges napi 1600-1800 véradó önzetlen segítségét továbbra is bizakodva és hálával várjuk.


Országos Vérellátó Szolgálat

 

r2  r3