Jelenlegi hely

Segítsd plazmaadásoddal a fertőzöttek gyógyítását!

A KONVALESZCENS PLAZMAADÁS 10 LÉPÉSE

1.    Ha a koronavírus-betegségből történt gyógyulása óta eltelt három hét, egészségesként kedvet érez konvaleszcens plazma adásához és még nincs 60 éves, kérjük, hogy  
2.    Ellenőrizze, hogy van-e KORONAVÍRUS-POZITÍV PCR-, vagy ANTIGÉN, vagy LABORATÓRIUMI ELLENANYAG-eredménye. A pozitív eredmény bemutatása követelmény: laboratóriumi lelet, NNK vizsgálati adatlap, vizsgálati eredményt tartalmazó hatósági karantént elrendelő határozat, házi orvosi által kiadott eredménylap/igazolás, EESZT-ből letöltött vizsgálati eredmény stb. (Az ellenanyag gyorsteszt pozitivitás nem elegendő.)
3.    Készítse össze az iratait (személyi igazolvány/lakcímkártya/TAJ-kártya/koronavírus- vizsgálati eredmény).
4.    Válasszon egy tetszőleges vérgyűjtési helyszínt. Bármelyik vérellátó, vagy kiszállásos helyszín mellett dönthet, bejelentkezésre nincs szükség. Az OVSz honlapja segít az Önnek megfelelő helyszín kiválasztásában: https://www.ovsz.hu/hu/ver/veradasok.
5.    Táplálkozzon szokásai szerint, ha gyógyszert szed, ne hagyja abba.
6.    Jelenjen meg a kiválasztott vérgyűjtési helyszínen előzetes mintaadásra.
7.    A minták leadása után más teendője nincs.
8.    Szíves türelmét kérjük munkatársunk jelentkezéséig (telefon/e-mail), aki legkésőbb 10 napon belül tájékoztatja a vizsgálatok eredményéről.
9.    Ha az előzetes vizsgálatok eredményei megfelelőek, akkor munkatársunkkal konkrét időpont és helyszín egyeztetésére van lehetősége a plazma levételére.
10.    Kérjük, jelentkezzen az egyeztetett időpontban és helyszínen plazmaadásra.

 

Bővebb tájékoztatást a plazmaadásról itt olvashat.