Sajtómeghívó

 

SAJTÓMEGHÍVÓ

 

A Visegrádi négyek szervadományozással és szervátültetéssel kapcsolatos találkozójára

 

Magyarország rendezi a cseh, a szlovák és a lengyel illetékes hatóságok képviselőinek részvételével a szervadományozás-, és a keresztdonáció lehetőségeiről szóló tanácskozást. A találkozó célja az együttműködés lehetőségeinek egyeztetése elhunytból és élődonorból történő szervadományozások esetén, a tagállamok szintjén pedig a donorszervekhez való hozzáférés, valamint az ellátás minőségének és biztonságának javítása.

 

A konferenciára az Emberi Erőforrások Minisztériumában kerül sor, előtte a sajtó képviselőit tájékoztatja az eseményről Prof. Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár, Dr. Mihály Sándor transzplantációs igazgató (OVSZ) és Dr. Piros László, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Transzplantációs Tagozatának vezetője. A sajtótájékoztató után kezdődő tanácskozás elején lehetőséget biztosítunk a stáboknak a megnyitóról vágóképeket készíteni.

Időpont: 2019. szeptember 20., (péntek) 9.30 óra
Helyszín: sajtóterem, Budapest, Akadémia u. 3., (EMMI)

További információ a programmal kapcsolatban:
 

Az eseményen történő részvétel a sajtó munkatársai számára előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát legkésőbb 2019. szeptember 20-án 9 óráig jelezze a csilla.gubas@emmi.gov.hu e-mail címen!

Sajtó- és Kommunikációs Főosztály
H-1054 Budapest, Akadémia u. 3.
E-mail: sajto@emmi.gov.hu
Web: www.kormany.hu

 

2019.09.19.