SAJTÓKÖZLEMÉNY - november 30.

 

Szükség van a véradásra és a gyógyultak plazmaadására! – Ismét donorok jelentkezését várja az Országos Vérellátó Szolgálat 

Budapest, 2021. november 30. - Újra vérplazmára van szükség a gyógyult betegektől, a fertőzöttek gyógyulási esélyeinek növelése érdekében. Ugyanakkor, a növekvő felhasználás miatt fokozott teljes véradásra is szükség van.

Egyre több a koronavírus okozta megbetegedésben szenvedő beteg, folyamatosan nő az igény a speciális plazmakészítményre. Kérünk mindenkit, aki a járvány negyedik hullámában bizonyítottan átesett koronavírus-fertőzésen, mielőbb jelentkezzen mintavételre! Gondoljanak azokra a betegekre, akik most küzdenek a fertőzéssel és segítsenek, hogy kellő mennyiségű terápiás plazmakészítmény készülhessen! Mintavételre minden véradáson lehet jelentkezni, előzetes bejelentkezés nem szükséges. Érkezéskor kérjük, jelezzék, hogy plazmadonornak jelentkeznek!

A vérkészlet egyensúlyát egyre nehezebb fenntartani, a megbetegedések miatt a kiszállásos véradások lemondása egyre nő, ugyanakkor a kórházi felhasználási igények is folyamatosan emelkednek. Kérjük véradóinkat, jöjjenek vért adni! Intézeteink nyitva vannak, a véradások helyszínei biztonságosak, ügyelünk véradóink és munkatársaink egészségére.

Bővebb információkat ITT TALÁLNAK

Véradási helyszíneiket pedig ITT tudják megtekinteni. 

Fogjunk össze közösen, segítsünk a rászorulókon!
Országos Vérellátó Szolgálat