SAJTÓKÖZLEMÉNY - november 27.

 

Az Országos Vérellátó Szolgálat november 27-én a véradókat köszöntötte.

Budapest, 2021. november 27. – A véradás az önzetlenség egyik legszebb megnyilvánulása mások élete és egészsége iránt. Magyarországon november 27-e immáron 33 éve a Magyar Véradók Napja. Ez a köszönet és a véradók elismerésének napja.

Az emberi vér semmi mással nem pótolható, nélkülözhetetlen érték a gyógyításban. Csak a véradók segítségével lehet ellátni a betegeket, a véradók adnak esélyt a felgyógyulásra, egy új életre! 
Közel két éve már, hogy az egész világ szenved a koronavírus-járványtól. A magyar véradók azonban egy percre sem hagyták cserben a betegeket! Ennek köszönhető, hogy a járvány eddigi négy hullámában mindvégig sikerült fenntartani az országos vérkészlet egyensúlyát.

 
A továbbiakban is szükség van véradásra, a készletet fent kell tartani, hogy mindenkor elegendő vérkészítmény álljon rendelkezésre. A véradások az Országos Vérellátó Szolgálat szigorú előírásainak köszönhetően biztonságosak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és háttérintézménye az Országos Vérellátó Szolgálat valamennyi munkatársa nevében köszönti a véradókat, akik e nemes tettükkel segítik, támogatják embertársaikat. Köszönünk minden eddigi segítő szándékot, minden megmentett életet, és a továbbiakban is várunk mindenkit véradásainkon! 

Adj vért! Adj esélyt a jövőnek! 

Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz)