SAJTÓKÖZLEMÉNY

Bajnokok a betegekért

Budapest, 2023. március 21. Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) decemberben megnyílt Sugár Véradópontján olimpiai és világbajnok sportolók hívták fel a figyelmet a véradás pótolhatatlan fontosságára.

Sportolóink tudatos, segítőkész magatartása, példamutatása, a véradás ügyének támogatása kiemelten fontos a közösség, az egész társadalom számára. Az esemény célja egyúttal a Sugár Véradópont népszerűsítése is volt. A decemberben nyílt új állandó helyszínen eddig több, mint 3000 véradásra jelentkező fordult meg. A kellemes, könnyen elérhető helyszínt a környékbeliek, de az agglomeráció lakosai is szívesen felkeresik, hamarosan ez a lehetőség is beépül a köztudatba.
Igazi bajnokcsapat gyűlt össze a sportolóknak meghirdetett véradáson. Jelen volt Gyurta Dániel olimpiai bajnok úszó, Horváth Gábor olimpiai bajnok kajakozó, Kósz Zoltán olimpiai bajnok vízilabdázó, és Petőváry Zsolt olimpikon vízilabdázó, valamint a MH Sportszázad katonasportolói is.

Véradáson részt vett
Juhász Adrián világ- és Európa-bajnok evezős
Simon Béla világ- és Európa-bajnok evezős
Kökény Roland olimpiai bajnok kajakozó Hagymási Réka világ- és Európa-bajnok kajakozó
Budai Vivien válogatott ökölvívó
Németh András válogatott vívó

Simon Béla világ- és Európa-bajnok evezőst kisfia is elkísérte első véradására, Juhász Adriánnal együtt kiemelték, hogy ahogy idősödik az ember, egyre jobban odafigyel másokra, jó példát kell mutatni az emberek és legfőképp a gyerekek előtt. Az életünk tartalmasabb, szebb lesz attól, hogy akik megtehetik, segítenek másokon! Ugyan évek óta halogatták első véradásukat, de most túl az első alkalmon megtapasztalták, hogy olyan, mint egy sima vérvétel. Mindenkit buzdítanak, hogy ne halogassák első véradásukat, vágjanak bele bátran!
Köszönjük bajnokaink véradását, akik adományukkal egy óra alatt akár 18 beteg gyógyulásához is hozzájárultak!
Bővebb információt a véradásról az OVSz honlapján, a www.ovsz.hu/veradas oldalon találnak.

Szeretettel várjuk országszerte régi és új véradóinkat!

Országos Vérellátó Szolgálat