Sajtóközlemény

Budapest, 2023. május 22. - Május közepén sikeresen zárult az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) és a Magyar Vöröskereszt (MVK) közös kampánya, a Felsőoktatási Véradó Hetek, melynek kiemelt célja a fiatalok megszólítása, a társadalmi felelősségvállalás fontosságának hangsúlyozása volt.

Az egyhónapos kampány alatt több mint 30 felsőoktatási intézményben szervezett az OVSz és az MVK véradást, illetve a vérellátó intézetekben és egyéb véradóeseményeken is adhattak vért a hallgatók. A kampány keretében 1436-an nyújtották segítő karjukat, ebből 386-an első véradóként. A legtöbben, 214-en, a Szegedi Tudományegyetem képviseletében jelentkeztek véradásra.

A kampányhoz egy nyereményjáték is kapcsolódott, amelyben a nyár legnagyobb fesztiváljaira nyerhettek a résztvevők jegyeket, bérleteket. A sorsolás május 18-án 11 órakor lezajlott, a nyerteseket a véradáson megadott elérhetőségeiken értesítjük a következő napokban.

Az akció egyben az egész évben zajló Felsőoktatási Véradóverseny egyik kiemelt programja is volt. A véradóverseny továbbra is folytatódik, egészen év végéig támogathatják a hallgatók véradásukkal intézményeiket.

Ezúton is köszönjük a felsőoktatási intézmények aktív közreműködését a véradás fiatalok körében történő népszerűsítésében, és bízunk benne, hogy a kampányban részt vevők közül sokakat köszönthetünk ismételten véradóeseményeinken.

Országos Vérellátó Szolgálat és Magyar Vöröskereszt