Pro Vita díjazott őssejtdonorok

A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a Véradók Napja, ugyanis 1954-ben ezen a napon adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak.
Őssejtdonorok első esetben 2015-ben részesülhettek Pro Vita díjban az önkéntes véradók mellett.
Idén a központi díjátadó ünnepségen 20 véradó és 2 őssejtdonor vehetett át Pro Vita oklevelet  Dr. Bidló Judit egészségügyi államtitkár helyettes asszonytól.
Gász Katalin Valéria: 1994 óta rendszeres véradó. 2009-ben őssejtdonornak is jelentkezett, vállalva egy későbbi perifériás őssejtgyűjtés vagy akár csontvelőadás lehetőségét is. 2022-ben immunológiai egyezés alapján kiválasztásra került és ekkor őssejtet adományozott egy számára ismeretlen leukémiás betegnek, így esélyt adott a gyógyulásra.
dr. Pálffy Zsuzsanna Gabriella: 2003 óta többszörös véradó, 2012-ben jelentkezett a Magyar Őssejtdonor Regiszterbe, vállalva egy későbbi őssejtadás lehetőségét. 2023-ban szöveti egyezősége alapján kiválasztásra került és ekkor őssejtet adományozott egy számára ismeretlen betegnek, ezzel esélyt adva egy súlyos vérképzőszervi betegségben szenvedő embertársának a felépülésre.
Kitüntetett őssejtdonorainknak ezúton is köszönjük önzetlen segítségüket és örömmel gratulálunk elismerésükhöz. Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani minden regisztrált őssejtdonorunknak is, hogy készen állnak egy esetleges őssejtadásra, amellyel megmenthetik egy leukémiás beteg életét.
Jelentkezzen Ön is őssejtdonornak!