PRO VITA DÍJ 2020

Nagy örömmel osztjuk meg a hírt, hogy a Véradók Napja alkalmából 2020-ban is két önkéntes őssejtdonor részesült Pro Vita díjban!

A kialakult járványhelyzet sajnos nem teszi lehetővé, hogy a korábbi években megszokott módon, személyesen ünnepelhessük meg a sokszoros véradókat, őssejtdonorokat így jelenleg „online” tudunk köszönetet mondani idei díjazottainknak.

Kollár Szilárd  2001 óta rendszeres véradó, 30 alkalommal adott vért. Jelentkezett őssejtdonornak is és 2019-ben szöveti egyezősége alapján kiválasztották, felkérték őssejtdonációra. Perifériás őssejtgyűjtést vállalva, segítségnyújtásával esélyt adott egy súlyos vérképzőszervi betegségben szenvedő embertársának a gyógyulásra.

Stéhli Balázs  2011 óta rendszeres véradó, 18 alkalommal adott vért. Őssejtdonornak is jelentkezett, vállalva egy későbbi perifériás őssejtgyűjtés vagy akár csontvelőadás lehetőségét is. 2019-ben szöveti egyezősége alapján kiválasztásra került és ekkor perifériás őssejtet adományozott egy számára ismeretlen betegnek, esélyt adva a gyógyulásra.

Kitüntetett őssejtdonorainknak ezúton is köszönjük önzetlen segítségüket, helytállásukat és gratulálunk elismerésükhöz.

Egyúttal szeretnénk köszönetet mondani minden regisztrált őssejtdonorunknak is, hogy készen állnak egy esetleges donációra, amellyel esélyt adnak egy beteg felépülésére.