A Nemzetközi Csontvelődonor Szervezet (WMDA) egyesült a BMDW-vel és a NetCord-dal

 

A Nemzetközi Csontvelődonor Szervezet (WMDA) egyesült a BMDW-vel és a NetCord-dal 2017. január 1-én. A Nemzetközi Csontvelődonor Szervezet  (WMDA) az egész világot behálózó szervezetté nőtte ki magát: jelenleg 75 donor regisztert, 158 köldökvér bankot, 350 donor centrumot és 1615 transzplantációs kórházat képvisel 52 különböző országból.

A WMDA olyan önkéntes szervezet, melynek tagjai őssejtdonor regiszterek, köldök(zsinór)vér bankok, valamint egyéb olyan szervezetek és személyek,  akik valamilyen módon érintettek a vérképzőrendszeri őssejt transzplantációban.

A WMDA fórumot biztosít a tapasztalatcserére, a kérdések megvitatására minden, az őssejt donációval és őssejt transzplantációval kapcsolatos témakörben. Mindezek mellett irányelveket és iránymutatásokat fogalmaz meg ezeken a területeken. Ezáltal lehetővé teszi az állandó fejlődést, a magas színvonalú és gördülékeny munkavégzést globális szinten is.

További részletekért kattintson a https://www.wmda.info/ honlapra.

A BMDW (Bone Marrow Donors Worldwide) az őssejtdonorok és tárolt köldökvér egységek adatbázisát tartja fent- most már a WMDA szolgáltatásaként. A NetCord a világ jelentős köldökvér bankjait összekapcsoló alapítvány. A WMDA részeként mindkét szervezet még hatékonyabban tud működni.

További információk: https://www.bmdw.org/, http://www.netcord.org/