MTT Tavaszi Munkaértekezlete

Az Országos Vérellátó Szolgálat több előadással vett részt a Magyar Transzplantációs Társaság Tavaszi Munkaértekezletén 2015. május 14-15-én, Visegrádon.
A Szervkoordinációs Iroda bemutatta az Eurotransplant munkáját összefoglaló, 2015-ben készült és magyar nyelven is elérhető kisfilmet. Mihály Sándor - szervkoordinációs igazgató - bemutatta az OVSz donorszervekkel kapcsolatos, súlyos káros eseményekről és szövődményekről szóló minőségügyi eljárását, majd Prof. Dr. Kóbori László a Semmelweis Egyetem Transzplantációs és Sebészeti Klinikájának egyetemi tanára összefoglalta az eddigi esetek kivizsgálási eredményeit.
Az Immunológiai Fórum keretei között tartotta előadást Dr. Benkő Sára a HLA ellenes antitestekről és Dr. Szilvási Anikó a letiltott HLA antigének jelenőségéről. Az OVSz Nemzeti Szervdonációs Regiszterről Deme Orsolya a Szervkoordinációs Iroda országos koordinátora és Pásztor Ágnes a Központi Várólista Iroda koordinátora tartottak előadást.
Az Eurotransplant Szakértő Bizottságainak magyar képviselőinek beszámoló előadásai között Mihály Sándor az Eurotransplant Tanács és az Informatikai Bizottság működéséről, Dr. Tordai Attila a Szövettipizáló Tanácsadó Testület munkájáról tartott összefoglalót. A rendezvény második napján, a hazai szervdonációs és szervátültetési programok eredményeit bemutató szekcióban a szervkoordinációs igazgató számolt be a 2014. évi szervdonációs adatokról.