Megjelentek az Országos Vérellátó Szolgálat új tájékoztató kiadványai

Megjelentek az Országos Vérellátó Szolgálat új tájékoztató kiadványai: Az agyhalálról, Szervadományozás ill. "Önnek tudnia kell, hogy Önnek erről is kell tudnia!" -  Lakossági tájékoztató címmel.

Az agyhalálról: a kiadvány célja a lakosság széles körben történő tájékoztatása az agyhalál fogalmáról és kialakulásának folyamatáról, hogy mindenki értse és ismerje ezt a visszafordíthatatlan állapotot. A kiadvány alkalmas a hozzátartozói tájékoztatások során, a családtagoknak átadva a  rossz hír közlését követően az elhangzottak megértésének elősegítésére.

 

Szervadományozás: a kiadvány elhunyt, potenciális donorok hozzátartozóinak készült, abból a célból, hogy a tragikus és nehéz helyzetben választ adjon a szervadományozással kapcsolatos kérdésekre.

 

Lakossági tájékoztató: korábbi kiadványunk aktualizált tartalommal, új köntösben jelenik meg, célunk a korábbiakhoz hasonló módon a tájékoztató elsősorban egészségügyi intézményekben történő terjesztése.

 
A tájékoztató kiadványok a május 23-25. között megrendezésre kerülő MAITT Továbbképző Napok és Nemzeti Kongresszusra jelentek meg, és a kongresszuson kezdjük meg a nyomtatott változat terjesztését. A kongresszuson a Szervkoordinációs Iroda kiállítóként vesz rész, a kiadványok a 30-as standon átvehetőek.

A tájékoztató füzetek honlapunkról pdf formátumban is letölthetőek az alábbi linkeken:
/oco/agyhalal
/oco/donacio
/oco/lakossagi-tajekoztato

A kiadványokat hamarosan valamennyi donációs potenciállal rendelkező intézmény intenzív osztályára eljuttatjuk - amennyiben a kongresszuson nincs lehetőségünk azok átadására-  valamint  bízunk benne hogy ezzel is segíthetjük áldozatos munkájukat a szervadományozás területén.

A kiadványok elkészítésében közreműködtek:
Deme Orsolya - OVSz, Szervkoordinációs Iroda
Egyed-Varga Anita - OVSz, Szervkoordinációs Iroda
Dr. Hegedűs Katalin - SE, Magatartástudományi Intézet
Dr. Kovács József - SE, Magatartástudományi Intézet
Dr. Mihály Sándor - OVSz, Transzplantációs Igazgatóság
Dr. Pilling János - SE, Magatartástudományi Intézet
Dr. Smudla Anikó - SE, Transzplantációs és Sebészeti Klinika
Trnka-Szántay Kinga - OVSz, Szervkoordinációs Iroda

A kiadványok további terjesztésében segítségüket ezúton is köszönjük!