Életet adományozó kórház Díj 2019

Az Országos Vérellátó Szolgálat "Életet adományozó kórház" díjat adott át 2019. április 12-én a Magyar Kórházszövetség XXXI. Kongresszusán, mellyel a donorjelentő kórházak életmentő munkáját ismeri el.

   

A nyilvános elismerés figyelemfelhívás a szervadományozás fontosságára, továbbá intézetünk ezúton fejezi ki köszönetét a potenciális szervdonorokat jelentő és ellátó valamennyi intézménynek és dolgozóinak. A korábbi évhez hasonlóan 2019-ben is az a három kórház kapja a díjat, ahol a legnagyobb mértékben emelkedett a megvalósult szervdonációk száma 2018-ban az azt megelőző évhez képest. Az idei év díjazottjai:

      · Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház (Székesfehérvár), ahol +7 megvalósult donáció történt a megelőző 2017-es évhez képest.

      · Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet (Eger), ahol +6 megvalósult donáció történt a megelőző 2017-es évhez képest.

      · MH Egészségügyi Központ, Honvédkórház (Budapest), ahol +6 megvalósult donáció történt a megelőző 2017-es évhez képest.

2018-ban 41 kórházban összesen 168 alkalommal távolítottak el szervet elhunyt donorból transzplantációs céllal. Az év során összesen 505 életmentő, vagy életminőség-javító szervátültetés történt Magyarországon.