Életet adományozó Kórház Díj, 2017

Az Országos Vérellátó Szolgálat idén is átadja az "Életet adományozó Kórház Díj"-at, a Magyar Kórházszövetség XXIX. Kongresszusán, Siófokon, 2017. április 28-án.

A nyilvános elismerés figyelemfelhívás a szervadományozás fontosságára, továbbá intézetünk ezúton fejezi ki köszönetét a potenciális szervdonorokat jelentő és ellátó valamennyi intézménynek. 2017-ben is az a három kórház kapja a díjat, ahol 2016. évben a legnagyobb mértékben emelkedett a megvalósult szervdonációk száma az azt megelőző évhez képest.

Fentiek alapján a három kitüntetett intézmény:

  • Magyar Honvédség Egészségügyi Központ, Honvédkórház (14 megvalósult donáció 2016-ban, tehát kilenccel több donáció a megelőző évhez képest)
  • Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház, Jósa András Oktatókórház (11 megvalósult donáció 2016-ban, tehát héttel több donáció a megelőző évhez képest)
  • Országos Klinikai Idegtudományi Intézet (17 megvalósult donáció 2016-ban, tehát héttel több donáció a megelőző évhez képest)

2016-ban 39 kórházban összesen 182 alkalommal távolítottak el szervet elhunyt donorból transzplantációs céllal. Az év során 505 életmentő, vagy életminőség-javító szervátültetés történt Magyarországon.

A szervátültetett és a még szervre váró betegek nevében ezúton is köszönjük a donorjelentő kórházak elkötelezett munkáját!