Beszéljünk róla!-a Facebook-on is

A Szervkoordinációs Iroda „Szervdonáció” néven új Facebook oldalt indít. Szervdonációt ösztönző tevékenységünk részeként terjesztjük ki megjelenésünket a szociális média felületére, azzal a nem titkolt céllal, hogy olyan szélesebb társadalmi rétegeket is elérjünk, amelyeket eddig nem sikerült. Fő témáink ennek megfelelően az agyhalál – szervdonáció – szervátültetés hármasa köré csoportosulnak. Az agyhalállal kapcsolatban legfontosabb feladatunk az agyhalál haláltényként való elfogadtatása, szervdonáció tekintetében a társadalmi és privát párbeszéd elindítása, a szervátültetés eredményességének bemutatásával pedig azt szeretnénk bebizonyítani, hogy mindezzel megéri foglalkozni.

Facebook-kommunikációnk fő célcsoportja a laikus közönség, így bárki számára érthető nyelvezettel kívánunk megválaszolni olyan kérdéseket, melyek egy mindennapi ember fejében megszülethetnek ezzel a kényes és sokszor került témával kapcsolatban. Tesszük ezt rövid cikkek formájában, olyan figyelemfelkeltő címekkel, mint a „Hogyan néz ki egy agyhalott?”, „Szervdonor szeretnék lenni! Mit tegyek?”, és sok más kérdés mellett bemutatjuk a magyarországi egyházak szervadományozással kapcsolatos állásfoglalását is. Másik nagy projektünk olyan videók készítése és publikálása, amelyekben egy-egy ismert embert, művészt, sportolót, egyházi vezetőt kérdezünk meg saját véleményéről a szervdonációval és annak fontosságával kapcsolatban. Ezekben a rövid videókban megszólalnak még donációs-transzplantációs szakemberek, a Szervkoordinációs Iroda dolgozói egy-egy fontos kérdés megválaszolása erejéig, és terveink között szerepel olyan szervátültetett emberek bemutatása is, akik az új szervvel új életet kaptak és teljes életet élhetnek, sportolnak, sőt, a Szervátültetettek Világjátékán szép eredményeket érnek el.

Ha Ön is egyetért a szervdonáció fontosságával, kérjük, segítsen javítani az ügy társadalmi ismertségén, elfogadottságán és tiszteljen meg minket „like”-jával, hogy minél több emberhez eljuthasson az üzenet: „A szervátültetés életet ment!”