Az OVSz Transzplantációs igazgatója is ellátogatott a szervátültetett gyermekeknek szervezett táborba

2022. június utolsó hetében került megrendezésre Siófokon a Transzplantációs Alapítvány a Megújított Életekért 19. MI IS NYARALUNK gyermektábora, szervátültetésen átesett gyermekek és családjaik részére.
Az egyhetes táborban idén 92 gyermek vett részt: 30 májtranszplantált, 15 vesetranszplantált, 2 vese- és májtranszplantált, 7 szívtranszplantált és 1 tüdőtranszplantált, valamint 1 veseátültetésre váró gyermek is volt a csapatban. A 92 gyermekkel együtt testvéreik és szüleik is részt vettek a táborban, hiszen egy gyermek szervátültetésen való átesése a családját is érinti és aggodalommal töltheti el, így az egész családra jótékony hatással lehet a sorstársakkal való találkozás, beszélgetés és közös élmények, segítve a nehézségek feldolgozását, melyeken átestek.
A tábor szervezésében, lebonyolításában 28 önkéntes is segített - sokan közülük maguk is szervátültetettek.
A Siófokon eltöltött egy hét a kikapcsolódásról, közösségépítésről szólt a gyermekek számára sok játékkal, sportolási lehetőséggel, és többek között óriáskerékkel, bátorságpróbával, akadályversennyel, zenés-verses programokkal, Ki-Mit-Tud versennyel, kalózhajózással, kalandparkkal.
A Semmelweis Egyetem Sebészeti, Transzplantációs és Gasztroenterológiai Klinikájának munkatársai is ellátogattak Siófokra, hiszen fontosnak tartják az orvos és a beteg közti kapcsolat ápolását, amire jó alkalom lehet a tábor kötetlenebb légköre, illetve itt a szülőknek lehetősége nyílik kérdéseik feltételére is a kezelőorvosok felé.
Dr. Mihály Sándor, az Országos Vérellátó Szolgálat Transzplantációs igazgatója és a Magyar Transzplantációs Táraság főtitkára, valamint dr. Hartyánszky István, a Semmelweis Egyetem profilvezető szívsebésze, a Magyar Transzplantációs Táraság elnöke is ellátogatott a táborba, és a Magyar Transzplantációs Táraság nevében fagylalt osztásával kedveskedtek a résztvevőknek. Az Országos Vérellátó Szolgálat ajándékokkal is készült- kirakóval, mesekönyvvel, tolltartóval, frizbivel, számológéppel, síppal, kislámpával -, melyek szintén kiosztásra kerültek a gyerekeknek.