Az OVSz, Szervkoordinációs Iroda standdal vett részt a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 41. Kongresszusán

Az OVSz, Szervkoordinációs Iroda május 23-25. között várta  a kollégákat a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság siófoki Kongresszusán, a Kongresszus teljes időtartama alatt.



Mind lakossági, mind szakmai kiadványokat biztosítottunk  a standot felkereső szakemberek részére, segítve számukra a szervdonációs folyamat lebonyolítását a donorfelismeréstől  a hozzátartozók tájékoztatásán keresztül az agyhalál megállapításáig.
 
29 intézménynek adtunk át Szervdonációs csomagot, ezen kívül a kongresszus 1000 regisztrált résztvevője közül kb. 200-an keresték fel a standot, túlnyomórészt egészségügyi szakdolgozók. 100 db plakátot, 400 db lakossági tájékoztató kiadványt,  400 db a "Szervátültetés életet ment" szlogennel ellátott reprezentációs csomagot osztottunk szét.
 
A standon vetített kisfilmek betekintést nyújtottak a transzplantációs koordináció világába, megismerhető volt az Eurotransplant nemzetközi szervcsere szervezet működése, amelynek 2013. július 1-től Magyarország is teljes jogú tagja lesz.
 
A mindennapi munkavégzés során elsősorban telefonos kapcsolattartásunk után a stand jó lehetőséget teremtett a  személyes találkozásra is.