39 millió regisztrált vérképzőszervi őssejtdonor világszerte!

Múlt héten a Nemzetközi Csontvelődonor Szervezet (WMDA) bejelentette, hogy a világszerte regisztrált potenciális önkéntes vérképzőszervi őssejtdonorok száma meghaladta a 39 milliót!!

Minden egyes, az adatbázisba felvett donor egy újabb beteg számára jelenthet segítséget, így minél többen regisztrálnak őssejtdonornak, annál több betegnek lesz esélye a gyógyulásra.

Évente több ezer embert diagnosztizálnak vérképzőszervi betegséggel. A csontvelő- vagy perifériás őssejt transzplantáció életmentő beavatkozás lehet több mint 70 különböző betegségben, beleértve többek között a leukémiát, lymphomát, az aplasztikus anémiát, a myelodysplasiát, az öröklött immunhiányos rendellenességeket is.

A WMDA központi adatbázisa egyedülálló szolgáltatást nyújt a transzplantációs központoknak és regisztereknek ahhoz, hogy a világon bárhol élő – rokon donorral nem rendelkező, vérképzőszervi őssejt transzplantációval megmenthető - beteg részére a legjobban egyező donort meg lehessen keresni.

Emberek milliói vállalják önkéntesen világszerte, hogy segítik mások gyógyulását. Minden potenciális donor, aki csatlakozik a regiszterhez, közelebb visz ahhoz, hogy a rászoruló betegeknek megtaláljuk az életmentő őssejt adományt.

A Magyar Őssejtdonor Regiszter büszke arra, hogy 1992 óta része ennek az egyedülálló nemzetközi hálózatnak és  magyar őssejt donorok is nyújtottak már segítséget beteg embertársaik számára.