Győri Regionális Vérellátó Központ

Az Országos Vérellátó Szolgálat Győri Regionális Vérellátó Központja (RVK) 1998. július 1-én jött létre a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház (PAEOK) Vértranszfúziós Osztályának jogutódjaként, amely 1958-ban létesült.
Az öt regionális vérellátó központ egyike, jelenleg a szombathelyi, a soproni és a zalaegerszegi területi vérellátók, valamint a keszthelyi transzfúziós osztály tartozik hozzánk.

1999. december 15-én az Országos Vérellátó Szolgálathoz történt csatlakozással „kiléptünk” a kórház keretei közül, de természetesen ez csak szervezeti változást jelentett, a szoros szakmai kapcsolat a kórházzal továbbra is fennmaradt. Különböző vérkészítményekkel látjuk el a PAEOK-ot és a hozzánk tartozó csornai és mosonmagyaróvári kórházakat, immunhematológia és hemosztazeológia téren pedig teljes körű diagnosztikus szolgáltatást nyújtunk.

Az RVK jelentős preparatív és klinikai transzfuziológiai tevékenységet folytat, évről évre nő véradóink - véradásaink száma, 20 000 Egység fölött van az általunk évente levett vér mennyisége.
A véradási aktivitás területünkön kiemelkedő, 6% feletti a lakosság részvételi aránya.

A preparatív transzfuziológiai feladatok mellett diagnosztikus vizsgálataink száma is jelentős, a beteg-vérminták immunhematológiai vizsgálatán kívül teljes körű vérzékenység és trombofília diagnosztikát is végzünk.

Intézetünkben több, mint 130 nyilvántartott veleszületett vérzékeny beteg ellátásában és gondozásában is részt veszünk. A PAEOK betegei részére további szolgáltatásként terápiás aferezist is végzünk az aktuális szakmai irányelveknek megfelelően.

Évtizedek óta veszünk részt orvosok és szakdolgozók képzésében, továbbképzésében.

Dolgozóink létszáma jelenleg 54 fő, ebből 36 fő asszisztens, 6 fő diplomás. Mindhárom orvosunk transzfuziológus szakorvos, közülük egy belgyógyász szakorvos is.

Megközelíthetőség, parkolás

A Regionális Vérellátó Központ a kórház Magyar utca felöli részén, közvetlenül a „sorompós portával” szemben található. Tömegközlekedéssel a központ továbbá a vasútállomás és buszpályaudvar felől is könnyen megközelíthető, a 2-es busz a kórház oldalán áll meg, két percre tőlünk. Parkolási lehetőség a kórházon belül fél óráig ingyenes, az ezt követő fél óra 500 Ft. Ingyenesen parkolni a környező utcákban lehet.

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

 

Dr. Molnár Katalin
regionális igazgató főorvos

Cím: 9023 Győr, Magyar utca 8.
Telefon: +36 96 511 910
Véradási időpont: 
Hétfő-kedd-szerda: 7.00-15.30

Csütörtök: 7.00-17.30

Péntek: 7.00-13.30

 

Térkép