Fehérgyarmati Területi Vérellátó

A Fehérgyarmati Területi Vérellátó 2018. január 01-én jött létre a Szabolcs-Szatmár- Bereg megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház fehérgyarmati telephelyén működő Vértranszfúziós Osztály feladatainak átvételével.
Fehérgyarmaton 1964 óta működött véradó állomás, amely 1999-ben került a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő intézményi keretei közé.

A vérellátó feladata kettős. Vérgyűjtési tevékenységet végez a fehérgyarmati, a vásárosnaményi és a csengeri térségben. Ez évente körülbelül 150 kiszállásos véradási eseményt jelent. Intézeti véradásra jelenleg nincs lehetőség. Emellett a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház fehérgyarmati, vásárosnaményi és mátészalkai telephelyeit látja el vérkészítményekkel, és a kezelt betegek részére vércsoport-szerológiai vizsgálatokat végez.
A térség járóbetegeinek vércsoport-szerológiai vizsgálata is a vérellátóban történik, beleértve a várandós gondozás során előírt vizsgálatokat is. Ez havi 800-850 vizsgálat elvégzését jelenti.
A laboratóriumi és vérgyűjtési feladatok ellátását 6 asszisztens végzi a Debreceni Regionális Vérellátó Központ szakmai irányítása mellett. Laboratóriumi munkájukat korszerű vércsoport-szerológiai automata segíti, amely a betegellátás biztonságát is növeli.

A vérellátó a Fehérgyarmati Kórház és Gyógyfürdő területén található, a korábbi Vértranszfúziós Osztály helyén. Véradással és vércsoport-szerológiai vizsgálatokkal kapcsolatban elérhetőségeink bármelyikén érdeklődhetnek munkatársainknál, akik a véradási helyszínek megközelíthetőségéről is tudnak információt adni.

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Dr. Sarka Krisztina
vérellátó-vezető főorvos

Cím: 4900 Fehérgyarmat, Damjanich u. 1.
Telefon: +36 44 511 187
Fax: +36 44 511 164
Véradási időpont: 
A vérellátóban jelenleg nincs lehetőség intézeti véradásra.

Térkép