Dél-pesti Területi Vérellátó

Intézetünk 1980. december 15-én a Jahn Ferenc Kórház osztályaként kezdte meg működését, majd 2000. január 1-jétől az Országos Vérellátó Szolgálat Területi Vérellátójaként folytatta tevékenységét.
Vérellátónk a XX. kerületben, a kórház Köves utcai mentőbejáratánál, a mentőporta mellett található.

Fő tevékenységeink

Vérgyűjtés
Intézeti véradás keretein belül munkanapokon 8:00 és 14:00 óra között várjuk a véradókat.
Évente kb. 1900 Egység vért veszünk le . Donoraink nagyobb százalékát az irányított véradók teszik ki, akik toborzását a klinikusokkal karöltve végezzük. A véradás mellett kiemelt jelentőséget kap a donorok gondozása is.

Klinikai transzfuziológia szolgáltatások
Klinikai transzfuziológiai szolgáltatásokat a Jahn Ferenc Délpesti Kórháznak, a Bajcsy-Zsilinszky Kórháznak, öt délpesti kerületnek (XVIII., XIX., XX., XXI., XXIII.) és tizenkilenc környező településnek végzünk. Ez a járó- és fekvőbetegek, valamint terhesek vércsoport-szerológiai kivizsgálása kapcsán vércsoport meghatározást, vércsoport ellenanyagok szűrését, azonosítását, vérválasztás végzését, valamint a fentiekhez kapcsolódó konzultatív tevékenységet és tanácsadást foglalja magába.

Vérkiadás:
Intézetünk gondoskodik a két fenti budapesti kórház vérkészítményekkel való ellátásáról.  A véradóktól származó vérkészítmények mellett, a tervezett műtétek vérszükségletét, igény szerint a betegtől gyűjtött vér felhasználásával, ún. autotranszfuzióval elégítjük ki.

A vérellátónk dolgozóinak kicsi, de lelkes csapata színvonalas munkával elhívatottan végzi munkáját.

Megközelíthetőség, parkolás

Tömegközlekedéssel
A 35-ös autóbusszal (a Szent Lőrinci lakótelep és Csepel Csillagtelep között közlekedik). A 36-os autóbusszal (Pestszentlőrinc Vasútállomás és Csepel Csillagtelep között közlekedik). A 123-as autóbusszal (Soroksár, Auchan és a Határ úti metró állomás között közlekedik). A 123A jelű autóbusszal (a Határ úti metró állomás és a Szent Lőrinci lakótelep között közlekedik).

A fenti járatok menetrendjéről az alábbi linken tájékozódhatnak:
https://bkk.hu/menetrendek/

Gépjárművel
Ingyenes parkolásra van lehetőség a Köves utca felöl kialakított parkolóban, valamint a mentő bejárat és a gazdasági porta közötti külső parkolóban.

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Dr. Bíró Hilda
vérellátó-vezető főorvos

 

Cím: 1204 Budapest, Köves út. 1.
Telefon: +36 1 284 7590
Véradási időpont: 
hétköznap 8:00-14:00
Átmenetileg nem üzemel.

Térkép