Debreceni Regionális Vérellátó Központ

Régiónkban öt megyei Területi Vérellátó (Debreceni Regionális Vérellátó Központ, Miskolci Területi Vérellátó, Fehérgyarmati Területi Vérellátó, Szolnoki Területi Vérellátó, Nyíregyházi Területi Vérellátó) két Transzfúziós Osztály (Berettyóújfalu, Sátoraljaújhely) található.
Az 1994 januárjában megépült, korszerű intézet jogelődje az 1953 májusában alapított Megyei Vértranszfúziós Alközpont volt. Az intézmény 2000. január 01-től az Országos Vérellátó Szolgálat regionális központjaként működik, vérgyűjtési, vérkészítmény előállítási, klinikai transzfuziológiát szolgáló immunhematológiai tevékenységével. Az Országos Vérellátó Szolgálat keretein belül két donorkivizsgáló laboratórium működik, amelyek közül az egyik intézetünkben található. A debreceni régióban levett vérek vírus- és vércsoport-szerológiai kivizsgálása ebben a laboratóriumban történik.

A kiszállásos vérgyűjtési helyszíneken kívül az épület tágas földszinti része biztosítja a véradók részére a véradás helyszínét. Jelentős számú intézeti vérgyűjtést bonyolítunk, évente 8-10 ezer az intézeti véradók száma és több mint 500 csontvelő donorral is tartjuk a kapcsolatot.
Munkatársaink – a napi rutin szakmai munkájuk mellett - graduális és posztgraduális képzési feladatokat is végeznek, gyakran vesznek részt hazai és nemzetközi tudományos fórumokon.

Megközelíthetőség, parkolás

Intézetünk megközelíthető tömegközlekedéssel az 1-es villamossal, vagy a 21-es, 23-as, A1-es autóbuszokkal (Bem téri megálló). Az épület előtt biztosított az ingyenes parkolási lehetőség a véradók számára.

Sok szeretettel várjuk régi és új véradóinkat!

Dr. Bohaty Ilona
regionális igazgató főorvos

 

Cím: 4026 Debrecen, Bem tér 19.
Telefon: +36 52 430 200; +36 52 501 750
Fax: +36 52 430 201; +36 52 501 751
Véradási időpont: 
Az intézeti véradási lehetőségekről kérjük tájékozódjon a Hol adhatok vért? menüpontban. 

Térkép