Jelenlegi hely

Munkahelyeknek szóló tájékoztatás

Tisztelt Partnerünk!

A kialakult járványügyi helyzet kapcsán a külső helyszíni véradásoknak otthont adó munkahelyek részéről az elmúlt napokban több kérdés érkezett intézetünk felé, amelynek háttérében - érthető módon – a munkavállalók egészségének védelme, a biztonságos véradás lebonyolításának igénye áll.
Az alábbiakban összegyűjtöttük és megválaszoljuk a leggyakrabban feltett kérdéseket, amelyek bizonyára Önökben is felmerülnek/felmerültek.
Bízunk benne, hogy válaszaink eloszlatják a kételyeket a véradás biztonságosságával kapcsolatban és a tervezett véradó-eseményeket a terveknek megfelelően megrendezik.

1. Milyen megelőző intézkedéseket tesz vagy tervez az Országos Vérellátó Szolgálat a koronavírus terjedésének megakadályozására?

Véradóknak szóló tájékoztatás

2. Az OVSz dolgozói nyilatkoznak-e arról, hogy az elmúlt időszakban jártak-e külföldön ?

Az Országos Vérellátó Szolgálatnál főigazgatói utasítás szabályozza a kollégák külföldi utazásaira és ezzel összefüggésben a munkavégzésükre vonatkozó feltételeket. A külföldi kiküldetéseket határozatlan időre felfüggesztettük, valamint a magánjellegű utak lemondását kértük kollégáinktól.
Amennyiben kérésünk ellenére mégis külföldi utazásra kerül sor – legyen szó munkavállalónkról vagy közeli hozzátartozójáról – úgy a hazaérkezést követő 2 hétben az érintett kolléga nem jelenhet meg munkahelyén, nem léphet be a munkavégzés területére.
Kollégáink elkötelezettek a véradók, a vért kapó betegek, valamint munkatársaik egészségének védelme iránt.
Feladatainkat annak tükrében végezzük, hogy tevékenységünk a hazai egészségügyi ellátás egyik alapköve, hiszen vérkészítmények nélkül számos beteg felépülése vagy élete válságba kerülhet. A szabályok betartásának fontosságát minden munkatársunk átérzi.

Közös érdekünk, hogy a koronavírus-járvány idején is folyamatosan biztosítani tudjuk a szükséges vérkészítményeket beteg embertársaink számára.

Amennyiben további kérdés, kérés merül fel Önökben, forduljanak hozzánk bizalommal. Igyekszünk az egyedi igényeket is figyelembe venni annak érdekében, hogy mindenki számára megnyugtató módon kerüljenek a véradások lebonyolításra.

Országos Vérellátó Szolgálat

 

2020-03-31