"Vércsepp a vérellátásért" Alapítvány

Vércsepp a Vérellátásért AlapítványA vérellátással kapcsolatos ismeretek minél szélesebb körben történő megismertetése és átadása, valamint a hazai vérellátás biztonsága közös érdekünk.
Ez a nemes cél vezérelte Maksa Zoltánt (www.maksa.hu), amikor 2006. májusában megalapította a „Vércsepp a vérellátásért” Alapítványt, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat munkatársait és más támogatókat, akik közreműködtek az Alapítvány létrehozásában, és segítették működésének megkezdését.

Bízunk abban, hogy szerény lehetőségeinkkel hozzá tudunk járulni ezen kiemelt jelentőségű társadalmi tevékenység ellátásához.

Alapítványunk célja a vérellátási tevékenység, valamint az Országos Vérellátó Szolgálat munkájának támogatása és segítése.

Céljaink megvalósítása érdekében közreműködni kívánunk egyrészt a vérellátás rendszerében nélkülözhetetlen véradók megtartása és megbecsülése érdekében a véradások szervezéséhez szükséges információs és reklámtevékenységben, másrészt támogatni szeretnénk a véradók vizsgálatához, a vérkészítmények előállításához szükséges korszerű eszközök beszerzését, továbbá a közvetlenül a vérellátásban dolgozó orvosok és szakdolgozók továbbképzését, tudományos munkáját.

Örömünkre szolgál, hogy az Alapítvány javára tett felajánlások összértéke már meghaladja az 50 millió Ft-ot.

Kérjük, támogassa adója 1 %-ával alapítványunk működését!
Amennyiben bevallását nem elektronikus úton küldi be, úgy az előre kitöltött rendelkező nyilatkozatot ITT találja.

Az Alapítvány céljaival azonosuló magánszemélyek és szervezetek felajánlásokat – akár az Alapítvány bankszámlájára történő befizetéssel, akár az Alapítvány célját segítő eszközök, anyagok átadásával – tehetnek.

A közhasznú alapítvány céljaira adott támogatás után a társaságot társaságiadó-kedvezmény, a magánszemélyt személyi jövedelemadó-kedvezmény illeti meg. (A közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvény 6. § (1) bek. c) pont.)

Társaságok adókedvezményének szabályai a társasági adóról és az osztalékadóról szóló 1996. évi LXXXI. törvény 7. § alapján

Adománynak minősül a közhasznú szervezet részére a közhasznú tevékenység támogatására visszafizetési kötelezettség nélkül adott támogatás, juttatás, térítés nélkül átadott eszköz vagy szolgáltatás értéke.
Az adomány teljes összege csökkenti az adózás előtti eredményt, de legfeljebb az adózás előtti eredmény 20 százaléka erejéig. (Tartós adományozás esetén – legalább 4 év – a második évtől az adomány további 20 százaléka csökkenti az eredményt.)

Magánszemélyek adókedvezményének szabályai a személyi jövedelemadóról szóló 1995. évi CXVII. törvény 41. § alapján

Közcélú adománynak minősül a közhasznú szervezet közhasznú tevékenységének céljára befizetett (átadott) pénzösszeg.
A befizetett összeg 30 százaléka, de legfeljebb 50 ezer forint csökkenti az összevont adóalap adóját. (Tartós adományozás esetén a befizetett összeg további 5 százaléka csökkenti az adót.)

A „Vércsepp a vérellátásért” Alapítvány alapadatai

Alapítva 2006. május
Alapító Maksa Zoltán
Kuratórium elnöke Kékkőiné Nagy Éva
Kuratórium tagjai

Dr. Nagy Sándor, Ohnsorge Éva

Székhely 1113 Budapest, Karolina u. 19-21.
Adószám 18257836-1-43
Számlaszám CIB Bank Zrt. 10700536-43700909-51100005
Alapító okirat  Alapító okirat

Az alapítvány határozatai

Az alapítvány beszámolói, további dokumentumok

 

TÁMOGATÓINK