You are here

#139 poszt szövegezése

A poszt szövege a következő:

"A kiszámíthatatlan 2020-as év sok kihívás elé állított minket. Érthető módon ilyenkor a saját mindennapi életünk biztonságban tartása az elsődleges, de fontos, hogy mellette figyeljünk embertársainkra is. Szinte mindenkinek előfordult már a környezetében, hogy egy szerette, ismerőse kórházba került és a műtéthez szükséges vért csak nehezen tudták biztosítani. Ilyenkor akaratlanul is elgondolkozik rajta az ember, hogy ő személy szerint egy ilyen esetben mit tehet? A válasz egyszerű.

Véradó vagyok.
Egyetlen véradással akár 3 életet is megmenthetek. És ez nekem csak a ráfordított egy órámba kerül.  Tisztelem azokat az egészségügyi dolgozókat, akik napról-napra azon dolgoznak, hogy a betegek megkapják a szükséges vérmennyiséget. Ezért csatlakozom az Országos Vérellátó Szolgálat kihívásához, a jelmondat pedig: #139challenge

 

Ha te is büszkén kiállsz ezért a fontos ügyért, és barátaidat is erre buzdítanád, annyi a dolgod, hogy véradás után kihívod 3 ismerősödet. Az én kihívottjaim:
-    @PéldaAnna, aki gyakran szokott vért adni
-    @PéldaBence, aki már adott vért legalább egyszer
-    @PéldaKata, aki még egyszer sem adott vért

1 véradás akár 3 életet is megmenthet, így tehát együtt akár 9 életet is megmenthetünk! Menjünk közösen, vagy egyénileg és adjunk életmentő vért valakinek!

 

Osszátok meg ezt a szöveget és használjátok a #139challenge vagy #139kihívás hashtag-et, hogy minél több emberhez eljusson az üzenet!

Ha téged is kihívtak, nézd meg, hol találod a legközelebbi véradó helyet:
https://www.ovsz.hu/hol-adhatok-vert

 

A kihívás részletes leírását az OVSZ weboldalán találjátok: https://www.ovsz.hu/hu/hirek/uj-kihivas-139challenge

#139challenge #139kihívás #139kihivas #OVSZ #Voroskereszt #azeletnemjatek #adjvert #motivaljmasokat #veradovagyok #legyhos"