A COVID-dal kapcsolatos személyi költségek OVSz

Projekt állapota: 
Lezárult
Indítás dátuma: 
2020. 11. 01.
Befejezés dátuma: 
2022. 04. 30.

A projekt címe: A COVID-dal kapcsolatos személyi költségek OVSz

A projekt azonosító száma: EFOP-7.1.1-21-2022-00001

A kedvezményezett neve: Országos Vérellátó Szolgálat

A támogatás összege: 92.226.838 Ft

A támogatás mértéke (%-ban): 100%

Indítás dátuma: 2020.11.01.

 

Befejezés várható dátuma: 2022.04.30.

 

Befejezés tényleges dátuma: 2022.04.30.

 

 

A projekt rövid bemutatása:

A COVID-19 fertőzés okozta humánjárvány elleni védekezés keretében az Országos Vérellátó Szolgálat részt vesz a koronavírusos betegek diagnosztizálása érdekében az egészségügyi szolgáltatók által levett minták PCR-teszteléssel történő laboratóriumi kivizsgálásában.

A kivizsgálás folyamatának egyik lépése a vizsgálati igények elektronikus rögzítése, azaz a laboratórium informatikai rendszerébe történő felvitele.

A járvány elleni védekezés meghatározó eleme a fertőzöttségre vonatkozó egészségügyi adatok időben történő elérése, a válaszadás gyorsasága és minősége.

Ezen elvárásoknak való megfelelés érdekében a szükséges adminisztrációs kapacitás jellemzően napi 24 órás munkavégzéssel biztosítható, melyhez az OVSz elsősorban a rendelkezésére álló belső humán erőforrás kapacitásra támaszkodik.

A PCR vizsgálatokhoz kapcsolódó adatrögzítési feladatokat az OVSz-szel egészségügyi szolgálati jogviszonyban álló munkatársak önként vállalták, munkaidejükön kívül, az alaptevékenységtől fizikailag és finanszírozás tekintetében elkülönítetten látják el.

A pályázati forrás a járvány elleni védekezésben résztvevő egészségügyi dolgozók többletmunkájának ellentételezésére irányul.

A finanszírozás a Covid19-világjárványra adott uniós válasz részeként történik.