Sajtóközlemény

  Az OVSz tiltakozik a működést érintő médiatámadások ellen!

Budapest, 2022.05.18. – A járvány lecsengésével folyamatosan növekszik a kórházi vérkészítményigény, az OVSz-nek minden erőfeszítésével az alapfeladataira kell koncentrálnia.
Az egyes médiumokban a napokban megjelent cikkek tartalma veszélyeztetheti a véradás ügyét, megkérdőjelezheti a szakmai hitelességet, és alááshatja az OVSz-be vetett bizalmat. 
Bizonyos médiumok újságírói ismét az OVSz plazmaértékesítési gyakorlatát támadják, elhallgatva az igazságot:
A plazmaértékesítési területen elért sikeres versenyeztetési eljárásoknak köszönhetően, a terápiás célra fel nem használt plazmamennyiség eladási ára megtöbbszöröződött a 2017 előtti időszakhoz képest. Ráadásul 2017 óta a plazmát feldolgozó gyártó köteles az előállított gyógyszereket Magyarország számára megvásárlásra felajánlani, fokozva ezzel a magyar betegek ellátásának biztonságát.

A cikkek egyértelműen szembemennek a magyar betegek és az ország gazdasági érdekeivel, valótlanságot állítva. A bírói jogerős ítélet szerint közszereplőnek minősülő OVSz vezetőjének pedig tűrnie kell az ilyen rágalmakat bármilyen veszélyes és ártalmas a betegek valamint a  vérellátás számára a szándékosnak tűnő félrevezetés.

Az OVSz működésével kapcsolatos közérdekű adatok a törvényi előírásoknak megfelelően megtalálhatók a honlapunkon, működésünk transzparens.

Az OVSz a munkáját szeretné maradéktalanul ellátni, lelkiismeretes, nagy szaktudású munkatársaival együtt, és visszautasít minden nemtelen támadást, amely a vérellátás ügyét, a betegellátást és az OVSz biztonságos működését veszélyezteti.

Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz)