Hírek

Dr. Mihály Sándor

Donornap ünnepi beszéd 2021

Dr. Mihály Sándor

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége idén XIX. alkalommal rendezte meg Szervátültetettek Országos Találkozóját és annak keretében az éves konferenciáját, a Trapi-napokat!

Az Országos Vérellátó Szolgálat Szervkoordinációs Irodája évek óta szervez közösen előadást medikusok részére a Budapesti Orvostanhallgatók Egyesületével (BOE) közösen. Ezen együttműködés keretében 2021. szeptember 28-án Dr. Mihály Sándor transzplantációs igazgató tartott...

2021. szeptember 27-én, a kiskunfélegyházi Alsótemetőben tartottak megemlékezést a szervdonorok emlékművénél.
A megemlékezésen Dr. Mihály Sándor tartott ünnepi beszédet, az OVSz, Transzplantációs Igazgatóság képviseletében. 

Tisztelt Hölgyeim és Uraim!...

SAJTÓKÖZLEMÉNY - október 4.

AZ IRÁNYÍTOTT VÉRADÁS ÚJ RENDSZERE
Budapest, 2021.október 4. – Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSz) az EMMI szakmai támogatásával, az egészségpolitika irányelveinek megfelelően átalakítja az irányított véradás rendszerét. 
 

Így zajlott a JÓTETT Bank véradási eseménysorozata

A múlt héten zajlott a Magyar Bankszövetség által életre hívott JÓTETT Bank programsorozat, mely véradó eseményeihez idén már 11 szervező bank mellett kormányzati vezetők és további támogató bankok is csatlakoztak. 

Kávézzon velünk!

Jó hírünk van azoknak a véradóknak, akik szeretik a kávét és hamarosan jönnek vért adni a Karolina úti központunkba!

CKSzK - program 2021. évi őszi fordulója

A Miniszterelnökség Civil és Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Helyettes Államtitkársága az Országos Vérellátó Szolgálattal, illetve a Civil Közösségi Szolgáltató Központokkal együttműködve a hagyományokhoz híven idén is megrendezte az V. Civil Véradást 2021. szeptember 6-10. között. 

Megjelent az Európa Tanács „Newsletter Transplant” című kiadványa, amely a 2020. évi szerv-, szövet, valamint haemopoetikus őssejt donációk és transzplantációk nemzetközi adatait tartalmazza.

Borászok a véradókért véradás Pécsen

Borászok a véradókért véradás a Pécsi Regionális Vérellátó Központban!