Sajtóközlemény - Segítse embertársai gyógyulását véradásával! | Országos Vérellátó Szolgálat

Jelenlegi hely

  1. Címlap

Sajtóközlemény - Segítse embertársai gyógyulását véradásával!

 

3

Segítse embertársai gyógyulását véradásával!
Véradásra hív a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat

 Budapest, 2018. október 17.  – Az október 23-i, és november 1-jei hosszú hétvége előtt a biztonságos hazai vérkészlet fenntartása érdekében véradásra hív mindenkit a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat.


Az idei évben immáron sokadik alkalommal örülhetünk a hosszú hétvégének, azonban ez a vérellátás számára mindig nagy kihívást jelent. Ahhoz, hogy az őszi ünnepi időszakban is biztosítani tudjuk a betegellátáshoz szükséges vérmennyiséget, fontos, hogy a két hosszú hétvége előtt és után minél többen nyújtsák segítő karjukat.


A teljes munkaheteken átlagosan 1600-1800 véradó önzetlen segítségére van szükség a kiegyensúlyozott vérellátás biztosítása, a vérre szoruló embertársaink gyógyulása érdekében. A csonka hetek idején a vérkészlet stabilitásának fenntartásához azonban ennél magasabb véradói szám szükséges, tekintettel az egyes készítmények rövid tárolási idejére, és az ilyenkor tapasztalható megnövekedett vérigényekre.


Sok szeretettel várunk mindenkit véradásainkon, hogy a gyógyuláshoz szükséges vérigényeket ebben az időszakban is maradéktalanul kiszolgálhassuk.


A véradási helyszínekről és időpontokról az alábbi oldalakon tájékozódhat:
http://www.ovsz.hu/ver/veradasok
https://veradas.hu/adj-vert/veradasok

A meghirdetett véradások elérhetőek még a Vöröskereszt ingyenesen letölthető mobil applikációja segítségével is. Véradás-Vöröskereszt

2018-10-18