A legelhivatottabb segítőket köszöntöttük Véradók Napján | Országos Vérellátó Szolgálat

Jelenlegi hely

  1. Címlap

A legelhivatottabb segítőket köszöntöttük Véradók Napján

véradók napja

November 27-én ünnepeljük a Magyar Véradók Napját, amely alkalomból idén összesen 69-en vehettek át elismerést a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat által az emléknapra szervezett központi díjátadón.

A központi rendezvény mellett országosan idén is több mint 10.000 véradót díjaztak, az egyes megyei és regionális rendezvényeken. A Magyar Vöröskereszt kezdeményezésére 1988 óta november 27-e a Véradók Napja, ugyanis 1954-ben ezen a napon adományoztak először kitüntetéseket a sokszoros véradóknak.


Idén 20 véradó és három őssejt donor Pro Vita díjat vehetett át Dr. Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkártól. A „Véradó Mozgalomért” Ezüst Emlékérem kitüntetést 17-en érdemelték ki, az elmúlt évben végzett kiemelkedő önkéntes véradásszervezői munkáért. 19 munkahely képviselői pedig „Véradóbarát Munkahely” kitüntetésben részesültek. Utóbbi díjra azok a cégek és szervezetek jogosultak, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak, és dolgozóikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás e formájában.  2019-ben 3 olyan vérellátásban dolgozó egészségügyi szakember részesült elismerésben, akik munkájukkal kiemelten segítették a véradásszervezést. Ezen kívül további 5 támogatói oklevelet is kiosztottak azoknak a szervezeteknek és magánszemélyeknek, akik hozzájárultak a véradás ügyének népszerűsítéséhez.

 

Köszönjük minden véradónknak az eddigi önzetlen segítségét és további jó egészséget kívánunk!

2019-11-27