Vérkészletek várható alakulása

A mozgatásával válthat az egyes napok között, míg az alkalmazás alsó sorában kiválaszthatja, hogy mely vércsoportra vonatkozóan szeretné az előrejelzést megtekinteni.

Új alkalmazásunk a véradások várható száma, az aktuálisan rendelkezésre álló vérkészlet és az átlagos kiadási adatok alapján egy prognózist készít az elkövetkező napokra.

A program nem a kórházak vagy a vérellátó szolgálat aktuális ellátottsági szintjét méri, hanem a véradók tájékoztatására szolgál.

A vérszükségletet befolyásolja például, hogy az utóbbi napokban mennyien adtak vért, a kórházak vérfelhasználása és az, hogy milyen a várható és előre jelezhető vérigény.
A vérellátó szolgálat célja, hogy minden vércsoportból lehetőleg 5 napos tartalékkal rendelkezzen. Ez még egy jelentősebb katasztrófa esetén is biztosítja a folyamatos vérkészítmény ellátást. A vértartalékok biztonságos szinten tartásához Magyarországon munkanapokon mintegy 1500 egység vérre van szükség, amihez legalább 1600-1800 embernek kell véradásra jelentkeznie.

A prognosztizált időpontban a teljes, vagy a kiválasztott vércsoportra vonatkozó vérkészlet nagyságát a piros vonal jelzi. Az alapján, hogy ez a vonal milyen színű sávban helyezkedik el, véradóink számára is követhető, milyen gyorsan várjuk a segítségnyújtást az egyenletes vérellátás érdekében.

Ha ez a vonal a zöld sávban van:
Amennyiben Ön bármilyen úton értesült a munkahelyén, lakókörnyezetében megrendezésre kerülő vérgyűjtési eseményről vagy bármilyen formában felkértük véradásra, kérjük, jelentkezzen a felkínált helyszínen és időpontban!
Ha ez a vonal a sárga sávban van:
Kérjük, tájékozódjon honlapunkon a vérgyűjtési helyszíneinkről, időpontjainkról és pár napon belül jelentkezzen véradásra, akár megkerestük Önt célzottan, akár nem!
Ha ez a vonal a piros sávban van:
Amennyiben Önt munkatársaink telefonon keresték és kérték fel véradásra, kérjük, feltétlenül jelentkezzen a felkínált helyszínen és időpontban! Amennyiben nem kerestük, kérjük, tájékozódjon honlapunkon a vérgyűjtési helyszíneinkről, időpontjainkról és a lehető legrövidebb időn belül jelentkezzen legközelebbi helyszínen és időpontban!

Néha olyankor is hívhatjuk Önt véradásra, amikor az Ön vércsoportját illetően ez a vonal a zöld sávban van. Ez általában azt jelenti, hogy a betegeknek az átlagosnál több vérlemezke készítményre van szükségük, amit csak 5 napig lehet tárolni.

Véradási szándékát előre is köszönjük!