Jelenlegi hely

  1. Címlap

Véradók Napja - november 27.

Sokszoros véradók, véradószervezők és véradóbarát munkahelyek vehettek át elismerést november 27-én, a Véradók Napján a Stefánia Palota Tükör termében. A legmagasabb véradásszámmal egy Hajdú-Bihar megyei férfi lett kitüntetve, aki 141 alkalommal adott vért.

November 27. a Véradók Napja Magyarországon, amelyet 1988 óta ünneplünk. Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt ezen a napon tartotta Véradók napi, központi ünnepségét Budapesten a Stefánia Palotában. Az évente megrendezett eseményen sokszoros véradók, több éve a véradásszervezésben tevékenykedők, véradóbarát munkahelyek és a véradó-mozgalom támogatói részesülnek elismerésben. Idén összesen hatvanan.

20 kiemelkedő véradásszámot elért véradó (több mint 100-szoros véradók), az Emberi Erőforrások Minisztériuma által adományozható Pro Vita díjat vehették át, míg 20 önkéntes véradószervező kiemelkedő munkájáért „Véradó Mozgalomért” Ezüst Emlékéremben részesültek. A Véradóbarát Munkahely díjat 20 olyan hazai munkahelyek érdemelték ki, amelyek rendszeresen teret adnak a munkahelyi véradásoknak és dolgozóikat is arra ösztönzik, hogy minél nagyobb számban vegyenek részt a társadalmi felelősségvállalás ezen formájában.

2013-12-02