Jelenlegi hely

  1. Címlap

Több, mint 700 millió forintos megtakarításból további 3 vérellátó újul meg idén

A TIOP-2.2.3-11/1-2012-0001 számú "A regionális- és területi vérellátó központok fejlesztése" elnevezésű projekt keretében idén felújításra, korszerűsítésre kerül három vérellátó intézmény - Debrecen, Miskolc, Tatabánya -, erre forrást az eredeti projektben - TIOP-2.2.3-11/1-2012-0001 "A regionális vérellátó központok fejlesztése" - hatékonyan lebonyolított közbeszerzési eljárások által keletkezett több, mint 700 millió forintos megtakarítás biztosít.

Az Országos Vérellátó Szolgálat és az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által 2013-ban kötött konzorciális szerződés keretében elkészült és átadtuk a Pécsi és Szegedi Regionális Vérellátó Központot, ahol március közepe óta modern, korszerű körülmények között várjuk véradóinkat és látjuk el vérellátással kapcsolatos regionális feladatainkat. A korábbi, hatékonyan lebonyolított közbeszerzési eljárások eredményeként a pályázati forrásból több, mint 700 millió Ft megmaradt, így a 2015. júniusában megkötött támogatási szerződés módosítás alapján indítjuk a projekt új szakaszát.

A támogatás lehetőséget biztosít arra, hogy a Debreceni Regionális Vérellátó Központ és a Tatabányai Területi Vérellátó épületeit felújítsuk, és a Miskolci Vérellátó új helyre, a megyei kórházba költözhessen. 190-190 millió forintból valósul meg a tatbányai és a debreceni munka, míg Miskolcon 130 millió forintból újítjuk meg azt a területet, ahova költözünk. Mindhárom helyen az OVSz új arculatának megfelelő, letisztult formavilágú, donor barát környezet kialakítása a cél, ahol a 31 millió forintból beszerzésre kerülő, teljesen új bútorzat is hozzájárul a munkavégzés és a véradás komfortfokozatának emeléséhez.

Emellett megoldódik végre az évek óta fennálló kiszálló jármű hiány, mivel 110 millió Ft értékben lehetőségünk nyílik 15 db vérvételi kiszálló gépjárművet vásárolni, ami a mobil-véradások hatékonyabb szervezését és lebonyolítását segíti. 60 millió forintért orvostechnológiai eszközöket és informatikai eszközöket is vásárolhatunk a pályázat segítségével a szakmai munka infrasruktúrális hátterének megújítása érdekében.

A munkálatok ideje alatt a debreceni és miskolci vérellátóink a megszokott címen (4026 Debrecen, Bem tér 19. és 3529 Miskolc, Csaba kapu 9-11.) míg a Tatabányai Területi Vérellátónk július 2-től ideiglenes helyszínen (2800 Tatabánya, Győri út 29.) fogadják rendszeres és új véradóinkat, változatlan nyitva tartással (www.ovsz.hu)

2015-07-09