Jelenlegi hely

  1. Címlap

MAITT 43. Kongresszusa

Az Országos Vérellátó Szolgálat, Szervkoordinációs Iroda önálló standdal várta a szakmai érdeklődőket a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 43. Kongresszusán, Siófokon, a Hotel Azúrban 2015. május 28-30. között.

A Szervkoordinációs Iroda standja a Magyar Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Társaság 43. Kongresszusán

A standon országos koordinátorok kérdőíves felmérést végeztek a szervdonációról szóló tájékoztatás attitűdjéről, továbbá terjesztettük az OVSz Szervdonációs útmutatóját és részletes tájékoztatást adtunk az elmúlt év szervdonációs adatairól, illetve az Eurotransplant együttműködés tapasztalatairól.

A kongresszuson a Szervkoordináció Iroda munkatársa - Deme Orsolya országos koordinátor - tartott előadást "Szervdonációs aktivitás 2014-ben Magyarországon és Európában" címmel.

A banketten pedig a Magyar Transzplantációs Társaság ünnepélyes keretek között adta át a Szent Kozma és Damján díjat a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézetnek, mely intézmény 18 megvalósult donációt és - az előző évhez képest - 11 donorszám növekedést tudhat maga mögött.

2015-05-28