Főiskolások látogatása az OVSZ-ben | Országos Vérellátó Szolgálat

Jelenlegi hely

  1. Címlap

Főiskolások látogatása az OVSZ-ben

A közelmúltban a Károly Róbert Főiskola önkéntes vöröskeresztes véradószervező hallgatói látogattak el az Országos Vérellátó Szolgálathoz "üzemlátogatásra".

A látogatás alkalmával lehetőségük nyílt közelebbről is megismerkedniük a Vérkészítmény-előállító Osztály munkájával, a vírus- és vércsoport-szerológia, valamint az automata berendezések munkájával. A látogatás remélhetőleg elősegítette az önkéntes főiskolások számára, hogy amikor a véradás fontosságáról beszélgetnek hallgatótársaikkal, most már arról is tájékoztathatják őket, hogy mekkora odafigyeléssel és pontossággal történik a vér vizsgálata és a készítmények gyártása.

A gyöngyösi Károly Róbert Főiskolán több éves múltra tekint vissza a kiszállásos véradásszervezés, valamint a főiskola már negyedik éve folyamatosan első helyezést tudhat magáénak az Országos Felsőoktatási Véradóverseny 1000-1000 fő nappali tagozatos felsőoktatási intézmények kategóriában. A donortoborzásban tanévenként közel 50 önkéntes hallgató dolgozik, akik rendszeres véradók, ezzel is példát mutatva a hallgatótársaiknak. A véradói aktivitás mintegy 20 százalék körül alakul, a főiskola tanévenként közel 500 egység vérrel járul hozzá a gyógyító munkához.

Örülünk, hogy itt voltak.

2012-01-16