Országos Vérellátó Szolgálat | Országos Vérellátó Szolgálat
  1. Címlap

Országos Vérellátó Szolgálat

Sajtóközlemény - Véradás kijárási korlátozás idején

Véradás céljából a kijárási korlátozás alatt is lehetséges a lakhelyelhagyás.

A kormány 2020. március 28-tól kijárási korlátozást vezet be Magyarország egész területére. Lakóhelyünket két héten keresztül csak munkavégzés vagy az alapvető szükségletek ellátása céljából hagyhatjuk el. A véradás, plazmaadás szintén azon alapos okok közé tartozik, amelyek esetében elhagyható a lakhely, a legközelebbi véradási, illetve plazmaadási helyszín felkereshető.

2020-03-27

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Közösségi oldalakon megjelent téves információ helyreigazítás

 SAJTÓKÖZLEMÉNY

 

Közösségi oldalakon megjelent téves információ helyreigazítás

 

Budapest, 2020. március 18.Az Országos Vérellátó Szolgálat felhívja a lakosság figyelmét, hogy a közösségi oldalakon elterjedt információkkal ellentétben, a véradások alkalmával nem történik koronavírus-szűrés.

2020-03-18

A Péterfy Sándor utcai Területi Vérellátó 2020. március 18-tól határozatlan ideig nem fogad véradókat

Kedves Véradóink! 

 Tájékoztatjuk Önöket, hogy a Péterfy Kórházban bevezetett intézkedések miatt a Péterfy Sándor utcai Területi Vérellátó határozatlan ideig nem fogad véradókat. 

Az Országos Vérellátó Szolgálat további két budapesti vérellátó intézete  - a Délpesti Területi Vérellátó és a Közép-magyaroszági Regionális Vérellátó Központ - a megszokott nyitvatartási időben várja a véradókat. 

A véradási lehetőségekről (helyszínek, időpontok) a http://www.ovsz.hu/ver/veradasok oldalon tájékozódhatnak. 

Megértésüket köszönjük és sok szeretettel várjuk Önöket véradásra! 

 

Országos Vérellátó Szolgálat

2020-03-17

SAJTÓKÖZLEMÉNY - Megelőző intézkedések a véradó eseményeken

Budapest, 2020. március 11. - A véradók és a vért kapó betegek egészségének védelme érdekében az Országos Vérellátó Szolgálat megelőző intézkedéseket léptet életbe.


Az Országos Vérellátó Szolgálat az új koronavírus kiemelt kockázata miatt minden egyéb más kiszűrés mellett 30 napra kizárja a véradásból azokat a véradókat, akik 2020. február 05. után külföldön jártak. A kiszűrés a terület elhagyásának időpontjától kezdődik.
Azok a véradók, akik az elmúlt 30 napban külföldön jártak nem léphetnek be a véradás területére sem. Kérjük a véradók megértését és együttműködését.

2020-03-11