Jelenlegi hely

  1. Címlap

Befejeződtek az energetikai korszerűsítések az Országos Vérellátó Szolgálat intézményeiben

 

OVSZ kicsi logó  Új Széchenyi terv logó

Az Országos Vérellátó Szolgálat az Új Széchenyi Terv keretében, KEOP 5.3.0/A/09-2010-0223 számú "Energetikai korszerűsítés az OVSZ 5 épületét érintően" című pályázatán 106 965 902 Ft támogatást nyert öt területi vérellátó intézményének energetikai korszerűsítésére, amely munkálatok január hónapban befejeződtek.

Az Országos Vérellátó Szolgálat (OVSZ) öt területi vérellátójában - energiafüggőségi és annak járulékos költségeinek csökkentésére irányuló - energetikai korszerűsítési munkálatokat valósított meg az elmúlt negyedévben. A projektnek köszönhetően új kondenzációs üzemű fali kazánok telepítésére került sor a Debreceni Regionális Vérellátó Központban, a zalaegerszegi-, a veszprémi-, valamint a békéscsabai területi vérellátókban. A kecskeméti és a békécsabai területi vérellátókban új lapostető-hőszigetelés és nyílászárócsere is megvalósult, illetve az előbbi homlokzatszigetelést is kapott.

Ezekkel az energetikai korszerűsítésekkel, a fűtési költségek csökkentése mellett, az Európai Unió alapvető horizontális céljának, az energiatakarékosság és az energiahatékonyság növelésének is eleg tesz/tett az OVSZ, hiszen az energiahatékonyság fokozásával csökken a felhasznált energia mennyisége, és az üvegházhatás növelését befolyásoló gázok szintje is.

Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 106 965 902 Ft


2013-02-11