Beteg-donor történetek | Országos Vérellátó Szolgálat

Jelenlegi hely

  1. Címlap

Beteg-donor történetek

Oszd meg velünk!

Beteg-donor történetek

A transzplantált vagy transzplantációra váró betegeknek és donoroknak szeretnénk lehetőséget adni a honlapunkon, hogy a velük történteket megoszthassák egymással és az érdeklődőkkel, bátorítsák a donornak jelentkezőket és a még transzplantáció előtt álló betegeket.

A Magyar Őssejtdonor Regiszter honlapján megjelentetjük, ha mint donor vagy beteg elküldöd megosztandó történetedet a email-címre.

Íme, néhány szívhez szóló levélrészlet az előző évekből:

„Kedves Tesó1!

Nagyon köszönöm Neked az Élet ajándékát! A családom és én nagyon hálásak vagyunk a nagylelkűségedért! A Te áldozatvállalásod Neked talán csekélységnek tűnik, de kizárólag a Te donorsejtjeid voltak velem egyezőek az egész rendszerből. Szerencsés vagyok, hogy vagy nekem!

Tesó 2 ”

„Kedves Donor!

Minden egyes nap az eszembe jutsz, amikor a kisfiam szemébe nézek, és minden egyes nap hálával gondolok Rád, amiért a kisfiam ma is élhet.
Elmondani nem lehet azt a semmihez nem hasonlítható érzést, amikor azt érzi az ember, hogy igen, van remény. A vizsgálatok igazolták, hogy valóban meg van az az EMBER, meg vagy TE aki megmentheti az Ő életét.
Nem tudom elégszer megköszönni azt, hogy Ő élhet, és azt, hogy vannak Emberek, vagy Te, akik miatt ez lehetséges.
Kívánok Neked nagyon sok Boldogságot, egészséget, és minden szépet.

Üdvözlettel egy hálás anyuka ”


„Kedves Donorom!

Sohasem leszek képes eléggé megköszönni, amit Ön értem tett.
Ön arra vállalkozott, hogy szabadidejét feláldozva átessen egy fájdalmas procedúrán, és őssejtjeit adja egy Ön számára teljesen ismeretlen gyereknek. Az Ön nagylelkűsége fantasztikus, csodálatos, hihetetlen! Szavakkal nem is tudom kifejezni, milyen hálás vagyok Önnek mindezért! A Jóisten áldja meg, és kívánok Önnek mérhetetlen boldogságot és sikert!
Köszönöm, hogy harcomat segítette!

Az Ön recipiense”

2017-05-18